REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Nepoznanica više nema: Hrvatski rukometaši saznali protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.01.24. | 16:40

Kvalifikacijski turniri igraju se u ožujku

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu od 14. do 17. ožujka natjecat će se u skupini 2 s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Postalo je to jasno nakon što je Njemačka u dvoboju za brončanu medalju na Europskom prvenstvu poražena od Švedske, koja se tom pobjedom plasirala u Pariz.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska je još jučer saznala prva dva protivnika u kvalifikacijama - Austriju i Alžir. do tog je scenarija došlo nakon pobjede Egipta na Afričkom prvenstvu. Egipćani su u finalu kontinentalnog prvenstva svladali Alžir 29-21 i Hrvatskoj omogućili nastup u skupini 2 kao devetoplasiranoj reprezentaciji s prošlogodišnjeg SP-a. Upravo je ovakav scenarij priželjkivao Domagoj Duvnjak, koji je u gostovanju na RTL televiziji rekao da bi radije igrao protiv Austrije nego protiv Brazila i Bahreina, što je bila druga potencijalna skupina za Hrvate.

Tako će umjesto Hrvatske, u kvalifikacijskoj skupini 1 s Brazilom, Španjolskom i Bahreinom zaigrati Slovenija, a u skupini 3 su Norveška, Mađarska, Portugal i Tunis, trećeplasirani s upravo završenog Prvenstva Afrike.

Olimpijski kvalifikacijski turniri održat će se od 14. do 17. ožujka, a mjesta još nisu poznata. U Pariz će se plasirati dvije najbolje momčadi sa svakog turnira.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaAustrijska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igre 2024

Ostale Vijesti