REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Hrvatska u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba za OI, prijeti nam 'skupina smrti'

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 10:59

Evo koje su idealna i skupina smrti za Hrvatsku

Nakon uvjerljivih pobjeda protiv Austrije, Njemačke i Alžira, hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se na Olimpijske igre u Parizu! Turnir u Hannoveru zaključili smo na prvom mjestu, a uz naše rukometaše vizu za Pariz izvadili su domaćini Nijemci.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska će tako šesti put biti sudionik najveće svjetske smotre. U pet nastupa do sada, Hrvatska je dvaput bila olimpijski pobjednik (1996., 2004.), jedanput je osvojila broncu (2012.), jedanput bila četvrta, a jednom peta. Treba reći i da smo dvaput propustili to natjecanje 2000. u Sydneyju i 2021. godine u Tokiju. Do sada smo na olimpijskim igrama odigrali 37 susreta, ostvarili 29 pobjeda i doživjeli 8 poraza. Pri tome smo zabili 1043, a primili 925 pogodaka. Ili ukratko, imamo plus od 118 pogodaka.

Na olimpijskom turniru naći će se ukupno 12 reprezentacija, koje će biti podijeljene u dvije skupine. Četiri najbolje momčadio iz svake grupe prolaze u četvrtfinale i borbu za medalje. Objavljene su i jakosne skupine uoči ždrijeba, koji se održava 15. travnja.

Jakosna skupina 1: Danska / Španjolska

Jakosna skupina 2: Hrvatska / Norveška

Jakosna skupina 3: Mađarska / Njemačka

Jakosna skupina 4: Slovenija / Francuska

Jakosna skupina 5: Švedska / Egipat

Jakosna skupina 6: Argentina / Japan

Dakle, izabranici Dagura Sigurdssona jedino su izbjegli dvoboj protiv Norveške, koja je, kao i Hrvatska, s tri sigurne pobjede apsolvirala kvalifikacijski turnir igran prošli tjedan. Osim posljednje jakosne skupine u kojoj su autsajderi Japan i Argentina, sastav preostalih skupina prilično je jak i garantira vrlo težak ždrijeb, no ako bismo morali birati, iz četvrtog šešira Slovenija je daleko poželjniji protivnik od Francuske, dok je iz prvog šešira Danska manje poželjna od Španjolske.

Skupina smrti: Danska, Hrvatska, Njemačka, Francuska, Švedska, Argentina

Idealna skupina: Španjolska, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Egipat, Japan (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaPariz 2024Olimpijske igreOlimpijske igre 2024

Ostale Vijesti