Poznati svi putnici u Pariz, evo kada je ždrijeb skupina rukometnog turnira

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 08:15

Hrvatska će, sasvim je jasno, imati jako težak put do četvrtfinala

Hrvatski rukometaši ponovno su hit. Nije trebalo puno da ponovno zapale navijače, željne novog uspjeha omiljene im reprezentacije. Hrvatska je dovođenjem pravog i konkretnog trenerskog imena, nakon više od četiri godine konačno odigrala turnir nakon kojeg može biti zadovoljna, a rezultat svega je plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska je upisala tri uvjerljive pobjede, pali su redom Austrija, Njemačka i Alžir, sve skupa za +20 gol razliku, Ono što sada slijedi je ždrijeb skupina olimpijskog turnira, koji će se održati 15. travnja.

A izabranicima Dagura Sigurdssona sasvim sigurno prijeti teška skupina, Kada je najveće svjetsko natjecanje u pitanju, drugačije ni ne može biti jer sudjeluje samo 12 selekcija.

U ždrijebu će se naći domaćin Francuska, svjetski prvak Danska, kontinentalni prvaci Argentina, Japan i Egipat, odnosno Švedska kao najbolje plasirana sa zadnjeg Eura iza finalista Francuza i Danaca.

Preostalih šest sudionika stiglo je s tri kvalifikacijska turnira održana prošli tjedan. U Hannoveru su dalje prošle Hrvatska i Njemačka. U mađarskoj Tatabanyji gledali smo pravu dramu u zadnjem kolu. Norveška je s tri pobjede lakoćom riješila svoje brige, dok su za drugo mjesto međusobno igrali Mađarska i Portugal, dvije reprezentacije koje su u naletu posljednjih godina. Bio je to izjednačen dvoboj, a prelomili su ga Mađari u završnih 10 minuta te su naši susjedi također izvadili vizu za Pariz.

I neće biti jedini iz hrvatskog geografskog okruženja na olimpijskom turniru. Naime, Slovenci su kao drugoplasirani s turnira u Granollersu prošli u Pariz, zajedno sa Španjolcima. Domaćin je u reprezentaciju vratio nekoliko veterana i to je polučilo uspjeh te su ostvarili tri pobjede. Slovenci su, pak,prošli s dvije očekivane pobjede protiv Brazila i Bahreina, ali samo jedan gol ih je dijelio od ispadanja. Naime, Brazilce su pobijedili pogotkom u posljednjoj sekundi, a da je taj susret završio neriješeno, Brazilci bi zbog bolje ukupne gol razlike prošli u Pariz.

Popis reprezentacija koje su osigurale plasman na Olimpijske igre:

Francuska, Danska, Švedska, Japan, Argentina, Egipat, Njemačka, Hrvatska, Slovenija, Španjolska, Mađarska i Španjolska. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igreOlimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024

Ostale Vijesti