Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Horvat: Previše smo respektirali Francuze, protiv Srbije će biti tenzija, pozivam navijače da dođu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 22:28

Izbornik Hrvatske nije bio nezadovoljan nakon poraza od Francuske

Nakon poraza od Francuske na otvaranju Europskog prvenstva izbornik Hrvatske Hrvoje Horvat nije bio previše razočaran ishodom. S pomlađenim i oslabljenim sastavom naša se reprezentacija dobro držala protiv favorita, sve do trenutka kada smo zaradili tri isključenja u razmaku od 10 sekundi

„Uspjeli smo se vratiti u rezultatsko neizvjesnost polovicom drugog dijela, ali tada se utakmica prelomila. Nismo imali snage da se vratimo, a oni su iskusni i znaju kako privesti utakmicu kraju. Mislim da je ključno bilo, previše smo ih respektirali na početku, to se vidjelo. Nismo imali željeni učinak od Jaganjca i Martinovića na šutu, malo smo žurili i nedostajalo nam je koncentracije. Osjetio se respekt, ali drago mi je da se nismo predali, da smo vjerovali i to je temelj na kojem možemo graditi sljedeće utakmice“, rekao je izbornik Horvat te nastavio.

„Vidjeli smo da kada je obrana agresivna i gusta teško smo primali golove. Bilo je perioda kada smo djelovali fantastično u obrani, fali nam iskustva i koncentracije, Znali smo da nam je ključna druga utakmica protv Srbije, vjerujem da imamo dosta dobrog za uzeti iz ove utakmice i da možemo biti dobri u idućoj utakmici. Sve ćemo analizirati, vjerujem da ćemo se dobro pripremiti. Srbija će biti nova utakmica, znamo da će biti čvrsto , da su tenzije malo povišene, moramo se regenerirati i odmoriti. Najsvjetlija stvar je bilo vidjeti te naše navijače, pozivam ih da dođu, mislim da su momci zaslužili“. poručio je Horvat.


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaHRSHrvoje Horvat

Ostale Vijesti