Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Goluža: "Želimo biti praktični, a ne tražiti ljepotu u ovoj utakmici", Čupić: "Spremni smo za pravi derbi"

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 06.05.23. | 14:27

Zagrepčani su pogođeni određenim problemima o kojima nisu htjeli puno govoriti, ali su zadovoljni određenim pripremama za veliki sudar hrvatskih rukometnih giganta

Rukometaši Našica i Zagreba susreću se u Slavoniji u još jednom derbiju domaćeg rukometa u finišu sezone. Kreće napeta borba za prvaka gdje nas očekuje minimalno tromeč. U prvom susretu Zagreb je slavio, a nakon ovoga susreta će započeti serija utakmica dok jedna ekipa ne osvoji šest bodova. Osim toga, u slučaju da Nexe u ovome seusretu pobijedi sa šest ili više pogodaka prednosti, prva će utakmica doigravanja biti odigrana u srijedu 10. svibnja u Našicama. U slučaju poraza Zagrebaši bi u srijedu imali priliku osvojiti 29. titulu prvaka Hrvatske.

Prouči cjelokupnu ponudu za rukomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Momčad se priprema normalno. Planove koje smo zacrtali što se tiče pripreme provodimo po planu. Mislim da smo dobro trenirali proteklih dana. Mislim da polako osvježavamo ekipu, radimo na detaljnom planu za utakmicu. Zadnja dva dana taktika i analiza protivnika, pojedinačni neki sastanci, atmosfera je dobra", rekao je trener PPD-a Slavko Goluža i o protivniku dodao:

"Prije svega, poraz se može dogoditi svakome. Oni su takve utakmice već dobivali, oni su igrali i u Europskoj ligi, doma znali pobjeđivati jake protivnike. Respekt Našicama, kao i svakom protivniku. Takav sam trener, tako pripremam i svoju ekipu, s punim poštovanjem prema njima, ali mi smo fokusirani na sebe, da što bolje pripremimo utakmicu, da što bolje uđemo u nju. Imamo nekolicinu starijih igrača kojima ne treba puno nešto govoriti, tu su mlađi koji ulaze polako unutra, pripremamo ih, mi smo uistinu samo fokusirani u sebe."

Prošle sezone je Zagreb izgubio u ovo vrijeme u Našicama. To je bio prvi poraz Zagreba od Našica u prvenstvu Hrvatske.

"O tome se apsolutno ne razgovara niti mene to interesira što je bilo jučer. Na te stvari ne možemo utjecati, ne možemo ih promijeniti tako da ni ne trebamo pričati o njima. Trebamo pričati o onome što slijedi, na što možemo utjecati, to je jedini ispravan način."

"Ekipa je okej. Drugi imaju problema, imamo i mi. Oni koji budu unutra žele i dat će sigurno sve od sebe. Maksimalan je fokus na nas. Utakmica koja se ne treba gledati u ljepoti, trebamo biti praktični, odigrati maksimalno. Respekt postoji, ali smo fokusirani na sebe."

Iskusni Ivan Čupić iznio je također svoja razmišljanja.

"Uvijek nezgodno i teško gostovanje, pogotovo na njihovom terenu. Ulog je velik, imamo prednost, završavamo taj regularni dio prvenstva, sigurno da želimo napraviti čim prije taj break, domoći se još jedne titutle. Spremni smo za pravi derbi, punu dvoranu, uvijek je nervoza, možda ne tako lijep rukomet, ali agresivno, teško za igrati u Našicama. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za njih, ali sigurno da su sve oči uperene u taj dvoboj u Našicama. Vjerujem da iako imamo sitnih problemčića, da ćemo uspjeti uzeti dva boda i približiti se osvajanju još jedne titule."

Ispadanje u četvrtfinalu Kupa Hrvatske bilo je veliko iznenađenje, osobito nakon sjajne sezone u Europi gdje su bili na korak do Final Foura Europske lige.

"Nexe doma igra uvijek jako dobro, kvalitetno, nošeni su publikom, barem kad igraju protiv nas dvorana je uvijek puna. Kup se pokazao kao i u svakom sportu i svakoj ligi uvijek jedna utakmica, nezgodno, na ispadanje, svašta je moguće. Mi smo prošle sezone u Trogiru imali sličnu situaciju, oni su dobili sada tu jednu jaku ekipu Sesveta koja je iskoristila tu jednu napetost, jedna utakmica, svašta je moguće i za koračić im se dogodilo ispadanje. To je za njih sigurno neuspjeh kada nisi na Final Fouru Kupa, ali kažem, Kup je uvijek natjecanje gdje je sve moguće, gdje je teško, svaka situacija minimalnog opuštanja ti se može obiti o glavu. Ali ovo je posve druga utakmica, prvenstvo Hrvatske, znaju što im ona nosi, da ulaze s nama u neizvjesnu borbu za prvaka, nije samo jedna utakmica, jedan gol, nego je minimalno tromeč za do šest bodova. Očekujem kvalitetnu utakmicu, tešku, kakva je uvijek bila u Našicama."

Jeste li zaboravili prošlogodišnji poraz u Našicama?

"Ta utakmica je prošle godine došla možda u pravom trenutku jer smo bili u jednom relaksirajućem tonu, mislili smo da će nam Kup i prvenstvo doći sami od sebe, taj poraz nam je pomogao. Ali naučeni od prošle godine, znamo da mjesta podcjenjivanju nema, naša obaveza je kvalitetom i snagom prikazati na terenu da smo kvalitetnija ekipa, ali to neće doći samo od sebe. Moramo razmišljati samo o toj utakmici, a onda se spremati za ono što dolazi par dana iza toga."

Utakmica je na rasporedu u 20 sati, a ako niste u Našicama da ju pogledate uživo, možete ju pratiti u izravnom prijenosu na Sportskoj televiziji.



Tagovi

PPD ZagrebRK NexeSlavko GolužaIvan Čupić

Ostale Vijesti