Goran Stanzl/Vecernji list
Goran Stanzl/Vecernji list

Germanijak doznaje: Ministar obrane legendarnih Kauboja bit će pomoćnik Daguru Sigurdssonu na klupi Hrvatske

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 28.02.24. | 21:25

Klupu Hrvatske preuzima jedan od najboljih svjetskih trenera, a pomagat će mu bivši reprezentativac

Trakavica oko novog izbornika konačno je gotova. Hrvatski rukometni savez danas je poslao poziv medijima na konferenciju za medije koja će se održati sutra u 11 sati, u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu. Uz novog izbornika, konferenciji će prisustvovati Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, i Damir Poljak, glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I dok je već neko vrijeme bilo izgledno da će novi izbornik postati jedan od najboljih svjetskih trenera Dagur Sigurdsson, Germanijak doznaje da će njegov pomoćnik biti Denis Špoljarić!

Legendarni reprezentativac, poznat i pod nadimkom Ministar obrane, bio je kamen temeljac granitne obrane ispred Vlade Šole i Venija Loserta u godinama najvećih hrvatskih rukometnih uspjeha - 2003. godine kada smo postali svjetski prvaci, odnosno godinu kasnije kada je Lino Červar odveo popularne Kauboje do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Ateni.

Špoljarić je bogatu igračku karijeru zaključio 2017. godine u Fuchseu iz Berlina, u kojem mu je pet godina trener bio upravo Dagur Sigurdsson. U to su vrijeme sjajno surađivali, Špoljarić je na poziciji centarhalfa bio središnja figura obrane njemačkog velikana, jednako kao što je to bio i u reprezentaciji Hrvatske. Špoljarić je nakon igračke karijere, jedno vrijeme radio kao pomoćni trener u Zagrebu, trenutno je slobodan, odnosno od sutra i službeno više neće biti, nakon što HRS potvrdi njegov dolazak u stožer reprezentacije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaDagur SigurdssonDenis Špoljarić

Ostale Vijesti