Dubravka Petric
Dubravka Petric

Gdje gledati Hrvate u bitci za finale: Nexe se želi osvetiti Zagrebu, Obrvani i društvo još traže pravu formu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 08:00

To je treći puta u povijesti ovoga natjecanja da će se dva kluba iz iste države boriti za kartu za finale

Hrvatski derbi u regionalnoj ligi. Našički Nexe i Zagreb susreću se u Zadru u sklopu Final Foura SEHA lige. To je treći puta u povijesti ovoga natjecanja da će se dva kluba iz iste države boriti za kartu za finale.

Momčad trenera Branka Tamšea nada se još jednom čudu protiv rekordnog hrvatskog prvaka. Nexe je na teškom gostovanju u Skopju nakon remija u regularnom dijelu (28:28) bio uspješniji u izvođenju sedmeraca i s konačnih 32:30 osigurao drugi nastup na završnom turniru SEHA lige. S druge strane, u pripremnoj utakmici u Mađarskoj, Gromovi su izgubili protiv domaćeg kluba Sport36 Komló. Utakmica je završila minimalnom pobjedom domaćina koja je uspjela zabiti pogodak u posljednjim sekundama susreta (38:37).

Prvak Hrvatske PPD Zagreb do sada je nastupao na svim završnicama od početka SEHA lige, a svoje mjesto na ovogodišnjem turniru u Zadru osigurali su na gostovanju u Novom Sadu u posljednjim trenucima utakmice pogotkom mladog reprezentativca Zvonimira Srne koji je uz zvuk sirene zabio za pobjedu. Zagrepčani su svoje pripreme odradili u Doboju. U finalu tamošnjeg turnira poraženi su od egipatskog Al – Ahlyija 28:27. Nakon uvodnog poraza od švicarskog St. Gallena, najbolji su hrvatski rukometaši na putu do finala svladali slovački Tatran Prešov i Slogu iz Doboja.

Tamše će sigurno biti posebno motiviran protiv svog bivšeg kluba, koji je rekorder na SEHA - Gazprom League Final 4 sa sada već jedanaest nastupa u jedanaest izdanja, a 2013. ju je i osvojio kada su u skopskom finalu srušili Vardar. Tri puta u posljednje četiri godine Zagreb je bio finalist SEHA lige, ali je sva tri puta bio drugi, dva puta poražen od Vardara (2018., 2019.) i Veszprema (2021., nakon jedanaesteraca).

Program završnice lige počet će polufinalnom utakmicom Nexea i Zagreba u petak od 18 sati, a druga će polufinalna utakmica biti odigrana u 20.30. Finalni susret kao i susret za treće mjesto bit će odigrani u nedjelju, a sve susrete će prenositi MaxSport 2.



Tagovi

RK ZagrebRK NexeSEHA liga

Ostale Vijesti