Mikael Fritzon/TT News Agency
Mikael Fritzon/TT News Agency

Egipćani deklasirali očajnu Hrvatsku na otvaranju Mundijala: Faraoni nas zamrznuli na minus devet

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 13.01.23. | 21:58

Težak, neugodan poraz

Hrvatska je ružno otvorila Svjetsko prvenstvo u Švedskoj. Egipat nas je uništio s 31:22 (16:12).

Jako se mučila Hrvatska u napadu. Kasnije se ispostavilo i u obrani. Prvi pogodak na utakmici zabili su Egipćani. Ali Mohamed bio je njihov strijelac, ali Filip Glavaš je s druge strane zabio prvi gol za Hrvatsku s linije nakon sjajnog proigravanja na crtu. Duvnjak je skrivio faul za sedam metara, ali je Senad bio neprecizan i prepucao iznad grede. Nažalost, to nas nije spasilo. Uspjeli su Egipćani preko Mohameda i Shebiba podigli rezultat na 3:1, a onda Karačić nije iskoristio sedmerac, ali zato Egipćani jesu priliku da odu na tri razlike.

Ni nakon 10 minuta igre, Hrvatska nije ulovila zaostatak. Na semaforu je zahvaljujući Glavaševom realiziranom sedmercu napokon bilo barem dva gola zaostatka, a ne tri, ali kratko. I dalje je Hrvatska bila u grču, nakon gotovo 15 minuta igre Egipat je imao pet golova razlike i to laganim golovima (8:4). Pozvao je Horvat hitno time-out i poručio dečkima da obrana mora biti bolja, da će se prebaciti na 5-1.

U napadu nas je opet spasio Filip Glavaš sedmercem nakon što iz igre i dalje nismo imali rješenje. Nažalost Mohamed nas je s druge strane odmah vratio na zemlju i opet je bilo velikih pet razlike na semaforu pri rezultatu 10:5. Jedini spas bio je - obrana. U klasičnoj, hrvatskoj, 5-1 formaciji s Duvnjakom naprijed, sve molitve i očenaši svijeta nisu nam pomogli. I s igračem manje, Egipat nam je uspio zabiti. Naravno, gol opet u potpisu Mohameda koji je bez problema prošao kroz naše redove. Smanjenje na tri razlike donio nam je "leteći" Martinović s predivnim letom preko cijelog prostora za 12:8. Jedan od naših najboljih igrača definitivno je bio Glavaš koji je nakon toga, dok smo imali i igrača manje jer je Martinović isključen zbog povlačenja egipatskog pivota za dres, ukrao loptu i omogućio nam priliku za lagan gol. Nažalost, nije to Duvnjak iskoristio i obranio je Hendawy.

Mikael Fritzon/TT News Agency Mikael Fritzon/TT News Agency


Nakon pogotka Šipića i sjajnog asista Karačića Hrvatska smanjuje na 14:10. Problem je i dalje u obrani i Egipat opet s crte diže na pet pogodaka razlike. Uzvratio je Karačić za 15:11 jako lijepim šutom ispod ruke egipatske obrane, ali mi i dalje nismo bili pravi. Nažalost, isti šut Kari nije prošao u posljednjim trenucima prvog dijela i Egipat je mirno otišao na odmor sa 16:12.

U nastavak smo ušli s istom 5-1 obranom i s istom nervozom kao u prvom dijelu. Šipić je bio naša borbena stavka, ali ni on nije mogao sve sam. Izborio je isključenje, zabio za 16:13, borio se na crti, ali teško smo disali. Kuzmanović je sjajno skinuo sedmerac Sanadu, no naplatili su nam Faraoni i otišli preko Ali Zeinove kontre na plus pet i tada je sve krenulo potpuno nizbrdo. Unervozila se i naša klupa, Španjolci su Ivanu Baliću dali i žuti karton, ali ništa nije smirilo tenzije ni van terena ni na njemu. U 42. minuti Egipat je otišao na najveću razliku do tada, plus sedam s krila, a samo koji trenutak kasnije i na plus osam.

Unatoč Horvatovim uputama da se smirimo, jednostavno nije išlo. Na kraju je samo zamolio - dajte da smanjimo razliku, svaki gol je bitan.

Koliko je nama bio bitan, tako je bio i Egipćanima, nastavili su nas bušiti s vanjske linije besramno koliko god je na to upozoravao Horvat. Razlika je samo rasla, borba Šipića, Karačića i Martinovića bila je borba s vjetrenjačama. Nije išlo. Ovako nas nitko dugo nije pročitao. Ostaje nam probati ovo zaboraviti i nastaviti put na prvenstvu. Drugu utakmicu u skupini G, Hrvatska će igrati u nedjelju, 14. siječnja u 20:30h protiv Sjedinjenih Američkih Država.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaSP u rukometu 2023

Ostale Vijesti