Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Derbi bez stresa: Čupić s 12 golova riješio Našičane unatoč raspoloženom Kuzmanoviću

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 19:31

Možda će netko po zbroju golova reći da je bio dobar derbi, možda ćemo se i složiti da je bio dobar, ali ništa više od toga

U prvom ovogodišnjem prvenstvenom derbiju, u Ligi za prvaka, Zagreb i Nexe odigrali su 30:25 (15:14). Ivan Čupić sa 12 pogodaka iz isto toliko pokušaja bio najbolji strijelac Zagreba, dok je kod Nexea najbolji bio Predrag Vejin sa sedam.

Nexe je unatoč glasnoj podršci domaćih navijača imao i svoje obožavatelje na tribinama, a opravdali su im podršku od prve minute, barem gledamo li to da Zagreb nije u prvom dijelu utakmice uspio otići na osjetniju prednost. Gledamo li po ljepoti igre… Eh. 

Izgubljena prva lopta Našičana bila je odličan poticaj domaćima da dođu do prednosti što, naravno, aktualni prvaci nisu propustili. Ivan Čupić otvorio je, a i nastavio predvoditi napad Zagrebaša. Iako su se među domaćima pronalazili hrabri primarno u Moslavcu, Vejinu i odlično raspoloženom Jeliniću, do vodstva Slavonci nisu uspjeli doći. Izjednačili su u nekoliko navrata budući da se prvi dio igrao praktički gol za gol i bilo je to doista respektabilno, osobito uzevši u obzir da su suci Dalibor Jurinović i Marko Mrvica imali nekoliko pomalo upitnih odluka u početku susreta zbog kojih je rasla nervoza na klupi gostiju, ali vjerojatno su shvaćali da ni njihova igra nije na najboljem nivou pa nije bilo pretjeranih pritužbi.

Obje su strane u obrani odrađivale koliko su morale, ali za ono što bismo nazvali derbi očekivali smo puno više. Do golova se dolazilo relativno lagano, prolazilo kroz sredinu na obje strane, što je naravno dovelo do toga da nismo bili zakinuti za golove. Do kraja prvog dijela vidjeli smo ih čak 29, s jednim prednosti Zagreba koji je u samom finišu zabio Kavčić za 15:14. Malo puno za utakmicu u kojoj smo očekivali puno čvršću i grublju igru. Tek po dva isključenja na svakoj strani u prvih pola sata igre (Srna, Gojun i Blažević, Tomić). Jasno je sve kada su na tribinama preko mobitela gledatelji pratili utrku Formule 1 i pitali se što je s Verstappenom, a ne što se događa na terenu pred njima.

Na otvaranju drugog dijela je Zagreb s igračem više napravio seriju od 5-0 i više nismo mogli govoriti o 'dobrom držanju' gostiju. Krenuo je pad njihove igre, koliko god Jelinić s krila zazivao ubrzanje lopte i pametniji napad. Većina njihovih pokušaja isprobavana je preko sredine gdje je zapinjala na domaćim divovima - Musi i Gojunu. Na pristojnom razmaku odlučio je Slavko Goluža nakon Srninog isključenja igrati bez golmana pa je Radovanović to iskoristio i uspio prebaciti preko cijelog terena loptu u prazan gol Zagreba. No, nije bilo panike za domaće, bilo je to tek za 23:17. Daleko od onoga što bi ozbiljnije ugrozilo hrvatskog prvaka. Nije gostima pomogao ni reprezentativni vratar Dominik Kuzmanović koji je već u prvom dijelu skupio sedam obrana, ali zato u drugom nije bio toliko raspoložen.

Rutinski su držali Zagrebaši svoju prednost do te mjere da bismo kroz igru vidjeli i neke filmske sekvence. Recimo, kada je Srna sustigao Nexeovu polukontru pa u obrani na šest metara uhvatio u letu Frana Miletu s loptom kao Patrick Swayze Jennifer Grey u Prljavom plesu. Tolika je bila rukometna napetost u dvorani da su nam i takve usporedbe stigle pasti na pamet.

Kako je odmicalo vrijeme, tako su na igračima Zagreba blistali osmjesi, samo se Čupić klasično, kao pravi profesionalac, do zadnje sekunde nervirao za svaku izgubljenu loptu ili propušten šut. Sedam i pol minuta do kraja Čupko je došao do svog 10 gola na susretu pri rezultatu 28:22, a na šest golova su domaći bili i 40 sekundi do kraja pri 30:24 i uz to s napadom. Njega im je preoteo raspoloženi Fran Mileta pa je Bakić za kraj smanjio na pet razlike u lijepoj kontri.






Tagovi

PPD ZagrebRK NexePremier ligaPaket24 Premijer liga

Ostale Vijesti