Jozo Cabraja / Kolektiff
Jozo Cabraja / Kolektiff

Čupić: "Ovo su samo dva boda, nema euforije", Gojun: "Čekao sam tri godine na ovo", Srna: "Treneri su to odlično posložili"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 29.02.24. | 21:18

Zagrebovi rukometaši presretni nakon velike pobjede i plasmana u 1/8 finala Lige prvaka

Rukometaši Zagreba u susretu su pretposljednjeg, 13. kola skupine A Lige prvaka u Areni Zagreb svladali PSG-a 28-26 (13-13) i osigurali prolazak u osminu finala.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Fantastičnu napadačku utakmicu odigrao je Luka Lovre Klarica sa 10 golova, po četiri su dodali Miloš Kos i Ivan Čupić, dok je Matej Mamić sakupio 11 obrana. Kod gostiju je Kamil Syprzak zabio šest golova, a Ferran Sole četiri.

Iskusni Čupić nije dozvolio euforiju u svojim redovima.

"U subotu je nova utakmica i jedino i najvažnije je da budemo dobri. Ako hoćemo biti dobri i napredovati, moramo igrati svaka tri dana dobre utakmice. Ova je treća u nizu dobra, idemo po četvrtu. Ovo su samo dva boda, ništa više od toga. Nema euforije, regeneracija, u subotu je utakmica i idemo u Kiel. Vidjet ćemo dokle ćemo dogurati", rekao je Čupić nakon utakmice i dodao:

"Nervozna je bila utakmica, na poluvremenu nismo puno pričali, ali smo vidjeli da smo u grču i nervozni i nastavimo u istom tonu. Valjda je takva utakmica trebala biti. Šezdeset minuta igrali smo u nervozi, vodili, gubili, vraćali se, živicirali se, sami sebi zagorčavali život. Tonnesen nam je u nekom trenutku pomogao pa nas je Manda spasio. Jednostavno, takva je utakmica morala biti, ali evo. Karakter, zajedništvo, neki su igrali više, neki manje, neki su ozlijeđeni, ali ima nas, pokazali smo da se trudimo i borimo."

Iako je 'samo pobjeda', ipak je i prolazak u osminu finala.

"Osmina finala? Imamo utakmicu u srijedu, vidjet ćemo s koje pozicije idemo. Spremit ćemo se u miru, reprezentacija će svima poremetiti planove, ali ne samo nama nego svima koji igraju Ligu prvaka. Novo iskustvo za mlade, treba dočekati zdrav osminu finala pa dvije, tri, četiri utakmice s Nexeom. Neću ići toliko daleko. Čestitam ljudima, hvala im što su došli, što su prepoznali da se trudimo. I kapetan nam je danas malo prokrvario, ali dobro."

Kapetan Jakov Gojun bio je iznimno ponosan na svoje suigrače.

"Čekali smo i dočekali. Nešto prelijepo. Odavno nisam doživio ovakvu atmosferu, hvala ljudi što ste došli u ovako velikom broju, mi smo se odužili na najbolji mogući način. Prošli smo skupinu i to smo htjeli zadnjih par godina. Uspjeli smo i pogotovo mi je drago što smo pobijedili moj Pariz, gdje sam igrao, protiv nekih dečki koji su mi nanijeli puno boli. Drago mi je na kraju što smo Nikolu ovako ispratili, dečko je to zaslužio, svaka čast."

Pohvalio je Zagrebaše:

Moji dečki u svlačionici su pravi, s karakterom. To nas krasi cijele godine. Čekali smo priliku i dočekati, sad se treba spremati za dalje. Ova momčad može jako puno, vjerujem da nećemo sad stati.

Dotaknuo se i novog izbornika reprezentacije:

Sigurdsson? Vjerujem da je, radi se o stvarno dobrom treneru. Gdje god je bio, napravio je rezultat. Radio je u Berlinu, gdje sam bio i ja, došao nakon njega. Kvalitetan je, ima velik karakter, sigurno će biti red, rad i disciplina. Ne bih htio ulaziti u polemiku je li dobar stranac ili Hrvat. Mi samo želimo rezultat. Hrvatska treba rezultat, tu smo pali, vjerujem da će se Hrvatska vratiti na svoje mjesto i izboriti Olimpijske igre, to je najbitnije.

Zvonimir Srna vratio se poluozlijeđen pa svejedno bio odličan.

"Odradio sam dva treninga i dobro je bilo. Cijela momčad iznijela je utakmicu. Svi smo izdržali, svi smo dali doprinos, od momčadi, stožera, kluba, navijača. Predivan dan za hrvatski rukomet. Prije pola godine ovakvu bismo utakmicu izgubili s nekoliko golova, ali drago mi je da smo ovako iskusnu momčad navukli na tri, četiri greške. Trener Nikolić je to odlično posložio, Šoštarić prije njega i Jović, nemam što reći."

Matej Mandić završio je utakmicu s 11 obrana.

"Nismo se bojali Pariza tijekom cijele utakmice, bio je gušt igrati, iako smo u prvom dijelu bili malo u grču, ipak nam je većini prvi put da igramo ovdje u Areni u ovakvoj atmosferi. Ipak, mislim da smo i mi mladi malo odrasli i u tim nekim ključnim minutama nismo klonuli, odrasli smo, nikoga se ne bojimo, to smo pokazali ove sezone više puta. Dat ćemo sve od sebe, hvala Bogu dragom, došla je nagrada", rekao je nakon utakmice.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti