Luka Stanzl / Pixsell
Luka Stanzl / Pixsell

Čak sedam igrača napustilo PPD Zagreb, među njima i dvojica osvajača zadnje medalje za Kauboje

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 02.06.23. | 15:21

Preslagivanje u hrvatskom prvaku.

Spušten je zastor na još jednu rukometnu sezonu, barem na hrvatskim parketima. Na onim europskim, 17. i 18. lipnja očekuje nas još Final four Lige prvaka, dok će, što se hrvatskog rukometa tiče, izbornik Goran Perkovac uskoro održati kontrolno okupljanje reprezentacije, ali bez glavnih igrača.


No, iako lopte na domaćim terenima miruju, klupske uprave punom parom rade na slaganju igračkog kadra. Prvak Hrvatske i ove je sezone PPD Zagreb, a zasad je poznato kako će klub napustiti čak sedam igrača. Neki od transfera već su poznati iz ranije faze sezone. Željko Musa odlazi u švicarski Luzern, Nikola Grahovac i Csaba Leimeter odlaze u njemački Ballingen, Stefan Dodić odlazi u slovensko Celje, a pouzdani vratar Dino Slavić okušat će se u drugoj najjačoj ligi Europe. Stasiti Riječanin potpisao je za francuski Limoges.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pored ovih pet odlazaka, klub je na društvenim mrežama objavio kako i povremeni reprezentativac - desno krilo Vlado Matanović, također odlazi iz Zagreba, a veteran Hrvoje Ceković, također krilni igrač, vraća se u Goricu.

Kada sumiramo sve odlaske, najteže će biti nadoknaditi odlazak Dine Slavića, koji je sjajnim izdanjima na vratima zaradio i poziv u reprezentaciju te nas je predstavljao na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, održanom u siječnju ove godine. Odlazak najvećeg talenta srpskog rukometa - Stefana Dodića - otvorit će dodatne minute mladom Karpu Sirotiću, koji je pokazao veliki potencijal te se također probio do reprezentacije i poziva Gorana Perkovca. Sirotić je igrao u netom završenim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024.

Zanimljivo, odlazi i dvojac koji je sudjelovao u osvajanju zadnje reprezentativne medalje. Bilo je to 2020. godine na Europskom prvenstvu koje se igralo u tri zemlje (Austrija, Norveška i Švedska), a Hrvatska je igrala finale protiv Španjolske, Nažalost, do zlata nismo došli, ali i srebrna medalja koju su, između ostalih, osvojili Željko Musa i Vlado Matanović, bila je velik rezultat.

Neke odlaske iz redova PPD Zagreba, klupska uprava već je nadomjestila. Od dosad objavljenih dolazaka, zagrebački sastav potpisao je sjajnog vratara Antu Grbavca, koji je bio jedan od najboljih golmana u španjolskoj ligi. Stiže i sjajno reprezentativno krilo Filip Glavaš, dok će poziciju pivota popjačati Slovenac Matic Suholežnik. Uz to, objavljen je i dolazak kubanskog veterana Yoela Moralesa iz Vardara, koji će zamijeniti Csabu Leimetera i biti iskusna podrška mladom Luki Lovri Klarici. Za očekivati je da u rubriku dolazaka sleti još pokoje ime, a bit će zanimljivo ispratiti i kako će prijelazni rok odraditi najveći rival Zagrepčana - Nexe iz Našica.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

PPD ZagrebŽeljko MusaNikola Grahovac

Ostale Vijesti