Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Tucak: “Prije Australije smo optimistični, ali i oprezni”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.02.24. | 11:32

Optimisti prije početka Svjetskog prvenstva su i hrvatski vaterpolski reprezentativci Ante Vukičević i Luka Lončar

Prva utakmica na svakom velikom natjecanju je posebna i zahtjevna pa će takva biti i ova protiv Australije, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije prije početka Svjetskog prvenstva u Dohi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvu utakmicu u skupini A Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Australije, a dvoboj počinje u 11.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Ostali suparnici u skupini još su Španjolska i Južnoafrička Republika.

„Australija ne igra vaterpolo kakav smo navikli na europskoj razini. I zbog toga će ova utakmica biti psihološki zahtjevna. Imali smo zbog toga posebnu pripremu, a mislim da smo igranjem protiv Italije i Grčke napravili sve što moramo napraviti prije Svjetskog prvenstva. Isto tako, analizom smo igračima predočili sve što nas čeka protiv Australije. Optimistični smo, ali i oprezni prije prvog susreta. Naravno da imamo šansu i očekujemo pobjedu koja bi nam otvorila nešto lakši put prema našem cilju, a to je, u ovom slučaju, plasman na Olimpijske igre ove godine u Parizu“, najavio je start Svjetskog prvenstva hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Optimisti prije početka Svjetskog prvenstva su i hrvatski reprezentativci Ante Vukičević i Luka Lončar.

„Prvi dvoboj protiv Australije nam je iznimno važan. Pobjeda nam otvara daljnji put. U svakom slučaju uz startnu računamo i na pobjedu protiv Južnoafričke Republike. Australci su fizički odlično pripremljeni, puno plivaju i moramo biti spremni na individualnu odgovornost u obrani jer će Australci raditi puno uplivavanja. Moramo utakmici dati svoj ritam i strpljivo u napadu igrati na njihovu plitku obranu“, rekao je Ante Vukičević, a sličnog razmišljanja je i Luka Lončar.

„Bit će ovo fizička teška utakmica. Australci su kao i uvijek, sigurno, odlično pripremljeni. Moramo biti potpuno glavom unutra, koncentrirani i odigrati pravu mušku utakmicu. Budemo li na svojoj razini očekujemo pobjedu“, zaključio je Lončar.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

vaterpoloHrvatska vaterpolska reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u vaterpolu

Ostale Vijesti