Sandra Perković i Tin Srbić ponijeli titule najboljih u 2017.

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.17. | 11:38

U Zagrebu je jučer održana tradicionalna svečanost Velikog dana hrvatskog sporta.

Hrvatski olimpijski odbor na tradicionalnoj je svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta proglasio najuspješnije sportašice, sportaše i trenere u ovoj godini, u kojoj je održano više od 400 natjecanja.

Naši sportaši osvojili su 240 medalja, od toga 76 zlatnih, 78 srebrnih i 86 brončanih“, izjavio je glavni tajnik HOO-a, Josip Čop, priopćili su iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

U kategoriji najuspješnijih ženskih ekipa trofej je pripao streljačkoj reprezentaciji (Snježana Pejčić, Valentina Gustin, Marta Zeljković) koja je na Europskom prvenstvu osvojila srebrno odličje u disciplini zračna puška (10 m).

Svjetski vaterpolski prvaci dobitnici su nagrade za najbolju momčad 2017. godine. Braća Sinković, srebrni dvojac bez kormilara sa Svjetskog prvenstva, po sedmi su put laureati kategorije Najuspješniji sportski par štafeta ili posada.

Za najbolje trenere, izabrana su trojica stručnjaka, čije su sportske uzdanice osvojile svjetsko zlato - Edis Elkasević (atletika), Kristijan Krce (gimnastika) i Ivica Tucak (vaterpolo).

Najveći sportski promicatelji Hrvatske u svijetu su nogometaši Luka Modrić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren i Mateo Kovačić, tenisač Marin Čilić te košarkaš Dario Šarić. Kao sudionici spota Hrvatske turističke zajednice „Hrvatska puna života“ (Croatia - full of life) sedmorica sportaša promovirali su ljepote Hrvatske, a predviđenu naknadu za taj angažman proslijedili su u humanitarne svrhe.

Priznanje za sportski pothvat godine dobila je splitska daljinska plivačica Dina Levačić, prva Hrvatica koja je preplivala La Manche i druga žena u svijetu koja je osvojila Trostruku krunu, tri isplivana maratona u 90 dana, ukupne duljine od 114 kilometara.

Prva dama hrvatskog sporta šesti put zaredom je atletičarka Sandra Perković, svjetska prvakinja i pobjednica Dijamantne lige u bacanju diska. Najbolji u muškoj konkurenciji očekivano je gimnastičar Tin Srbić, senzacionalni osvajač svjetskog zlata na preči. 

Slijedi mi trud, rad i zabava u mojem sportu, a sljedeći veliki cilj je Tokio 2020. godine. Vjerujem da ću i tamo ostvariti svoje ambicije“.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Sandra PerkovićTin SrbićHrvatski olimpijski odbor

Ostale Vijesti