Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Poraz od Španjolske znači da igramo utakmicu više, evo kako Hrvatska može do plasmana na OI

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.02.24. | 21:23

Barakude su danas doživjele težak poraz, ali plasman na Olimpijske igre i dalje je dohvatljiv

Trebala je to biti ravnopravna borba za prvo mjesto i izravan prolazak u četvrtfinale, što bi bilo dovoljno za Pariz, ali nažalost gledali smo jednosmjernu utakmicu i Španjolska je uvjerljivo pobijedila Hrvatsku u dvoboju 2. kola Svjetskog prvenstva u katarskoj Dohi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Time je jasno da će Hrvatska u trećem kolu imati priliku potvrditi tek drugo mjesto u skupini A, što znači da nas očekuje dvoboj osmine finala. No, imamo jako dobru vijest, a to je da plasman na Olimpijske igre u Parizu i dalje u potpunosti držimo u svojim rukama.

Naime, na olimpijskom turniru sudjelovat će 12 reprezentacija, a održat će se od 5. do 12. kolovoza. Zasad je osam sudionika poznato. Naravno, tu je Francuska kao domaćin, Mađarska i Grčka kao finalisti prošlogodišnjeg SP-a u Fukuoki, dok je pet mjesta rezervirano za kontinentalne prvake Europe, Afrike, Azije i Oceanije te prvaka Sjeverne i Južne Amerike koji igraju zajednički turnir. To su Španjolska, Južna Afrika, SAD, Australija i Japan.

S obzirom na to da u Kataru igra 16 reprezentacija, to ujedno znači i da je pola sudionika svjetske smotre već osiguralo put u Pariz. Za preostala četiri mjesta bore se Hrvatska, Brazil, Kina, Srbija, Crna Gora, Kazahstan, Rumunjska i Italija. Hrvatska će, u slučaju da potvrdi drugo mjesto, u osmini finala igrati protiv trećeplasirane momčadi iz skupine B. A to će biti pobjednik dvoboja Brazila i Kine, koji se međusobno sastaju u 3. kolu.

U tom susretu Hrvatska doista ne bi trebalo čekati ništa ozbiljnije od tek malo jačeg treninga. Naime, i Brazil i Kina su u prva dva susreta doživjeli teške poraze od Grčke i Francuske, reprezentacija s kojima se Hrvatska lakoćom obračunala na nedavnom Euru u Dubrovniku i Zagrebu. Brazilci nakon dva kola imaju -24 gol razliku, dok su Kinezi za još jedan gol lošiji. U prijevodu, radi se o reprezentacijama koje su po snazi, ali i renomeu, za klasu lošije od, primjerice, Australije, koja je u našoj skupini.

Izabranici Ivice Tucka, dakle, ne bi trebali imati baš nikakvih problema dogurati do četvrtfinala, a tu nas očekuje prvoplasirani sastav iz skupine C. Tko će to biti, odlučit će direktan okršaj Srbije i SAD-a u trećem kolu. Kako trenutno te reprezentacije izgledaju u bazenu, sva je šansa da u četvrtini finala gledamo veliki regionalni derbi Srbije i Hrvatske, no pametniji ćemo biti u petak poslijepodne, nakon što se odigraju svi dvoboji u skupinama A i C.



Tagovi

vaterpoloSvjetsko prvenstvo u vaterpoluHrvatska vaterpolska reprezentacija

Ostale Vijesti