Hrvatskoj veliko iskušenje: Svi su dobri i bit će zanimljivo do kraja!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.06.17. | 11:45

Hrvatski rukometaši doznali su jučer protivnike na ždrijebu za Europsko prvenstvo, kojem je od 12. do 28. siječnja sljedeće godine, domaćin Hrvatska.

Izabranici Line Červara su za protivnike dobili Švedsku, Srbiju i Island. Hrvatska Europsko prvenstvo otvara 12. siječnja protiv Srbije. Druga utakmica na rasporedu je 14. siječnja protiv Islanda, a skupinu zaključuje 16. siječnja protiv Švedske. Naši rukometaši sve utakmice prvog kruga igraju u splitskoj Spaladium Areni, a u drugom krugu se križaju sa skupinom B, u kojoj se nalaze Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija.

Kada bi sve išlo najbolje sa nama, križamo se sa prvakom i doprvakom svijeta. Znači ako želimo ići prema vrhu, moramo proći preko najtežih stepenica, kao i kad smo počeli 2003. godine. Znamo da će biti veliko iskušenje, međutim moj stav je da se uvijek treba misliti pozitivno i nikoga ne smatrati boljim od nas na početku. Ako u igri pokažu da su bolji, stisnut ćemo ruku, ali moramo pokazati da možemo. Bit će teško ali opet kažem, ne želim razmišljati negativno, nego pozitivno“, poručio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar.

Hrvatska u grupi sa Srbijom, Islandom i Švedskom!

Červar: Ići ćemo korak po korak

Ždrijeb je bio zanimljiv za pratiti, ustvrdio je Marino Marić.

Šveđani su jako respektabilna momčad, dižu se iz godine u godinu i sve su bolji te će biti velika prijetnja u skupini te općenito na turniru. Zbog odnosa na Balkanu, dvoboj protiv Srbije će biti vrlo emotivan za nas, imaju kvalitetne igrače, što dokazuje i njihov povratak na Europsko prvenstvo“.

Islanđani su uvijek neugodni.

Kada se gledaju prethodne skupine, dosta često igramo s njima u grupnoj fazi i imamo dosta pozitivan skor, ali treba ući respektabilno i vidjeti kakav će biti zdravstveni karton prije prvenstva, to je veliki faktor“, napominje Marić, koji ne krije optimizam.

Nadam se da ćemo napraviti velik uspjeh u našoj skupini u Splitu“.

Iako izbornik nije djelovao pretjerano zadovoljan, na EP-u nema laganih protivnika.

S ovim ždrijebom su nam sva vrata otvorena i možemo sa svima igrati. Ta Francuska nije kao Francuska otprije, Norvežane znamo dobro i s njima smo dosta često igrali u zadnje vrijeme. Po mom mišljenju, Bjelorusija i Austrija će se boriti za treće mjesto i onda je sve otvoreno. Kada pogledate ostale grupe, svi su protivnici dobri i bit će sve zanimljivo do kraja“.

Luka Šebetić je pak ustvrdio kako je naša grupa dosta teška.

Imamo kombinaciju dva stila rukometa. S jedne strane škola Hrvatske i Srbije s ovih prostora, a  s druge strane, Švedska i Island. Baš me zanima kako će sve izgledati i jako se veselim tome. Igramo u Splitu gdje su navijači vatreni i očekujemo veliku podršku od njih. Ždrijeb je težak ali nisu niti druge skupine puno lakše“.

Nakon prve runde, slijedi neugodno križanje.

Imamo finaliste Svjetskog prvenstva. Za ulazak u polufinale ćemo trebati igrati jako dobar rukomet. To je tako, doma smo, želimo svom snagom proći u borbu za medalje, a pokazalo se da tu moramo odmjeriti snage sa Francuzima i Norvežanima. Jedva čekam, trebat će nam velika podrška s tribina. Neće nam biti lako, ali to smo već unaprijed znali“, pojasnio je Šebetić.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaLino ČervarMarino MarićLuka Šebetić

Ostale Vijesti