REUTERS/Florence Lo
REUTERS/Florence Lo

Forbesovu listu 2023. predvodi 22-godišnjakinja! Već je zaradila preko 20 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.12.23. | 17:50

Njeno je bogatstvo procijenjeno na 23,9 milijuna američkih dolara u 2023.

Nakon što se Serena Williams umirovila, a Naomi Osaka je ostala godinu dana izvan terena da se oporavljala od ozljeda, a zatim i poroda, popis najplaćenijih sportašica na svijetu ima novi broj 1! To je 22-godišnja poljska teniskav zvijezda Iga Swiatek.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Njeno je bogatstvo procijenjeno na 23,9 milijuna američkih dolara u 2023. Osim titule na French Openu, dodala je ove godine i četiri nova ugovora s sponzorima. Da je tenis najunosniji sport za žene govori i činjenica da su na vrhu ove liste prije nje bile Osaka, Williams i Sharapova, a sada je dvanaest od 20 najplaćenijih svjetskih sportašica iz sporta koji sportašicama nudi pozamašne novčane nagrade i brojne marketinške mogućnosti.

Swiatekje zaokružila svoju veliku 2023. naslovom na WTA finalu i 1. mjestom na ljestvici u pojedinačnoj konkurenciji na kraju godine, čime je osvojila drugu nagradu za WTA igračicu godine. Sa samo 22 godine, provela je 82 tjedna na broju 1. Osim osvajanja četvrtog Grand Slama u karijeri, Swiatek je osvojila Qatar Open, Stuttgart Grand Prix, Poland Open, China Open i WTA finale u Cancunu, Meksiko. U međuvremenu izvan terena, Swiatek je imao ugovore s tvrtkama Visa, On Shoes, Oshee Sports Drink i Infosys Information Technology Company.

Golf i nogomet imaju po dvije sportašice na ovogodišnjoj top 20 listi, a badminton, košarka, gimnastika i skijanje slobodnim stilom zaokružuju popis s po jednim imenom.

Jedina netenisačica na popisu prvih 10 bila je kineska skijašica Eileen Gu na drugom mjestu. Ostalih osam tenisačica rangiranih unutar prvih 10 bile su aktualna prvakinja US Opena Coco Gauff (treća s 21,7 milijuna dolara), Emma Raducanu iz Velike Britanije (četvrta s 15,2 milijuna dolara), Naomi Osaka iz Japana (broj pet s 15 milijuna dolara), aktualna pobjednica Australian Opena Aryna Sabalenka iz Bjelorusije (broj šest s 14,7 milijuna dolara), Jessica Pegula (broj sedam s 12,5 milijuna dolara), Venus Williams (broj osma s 12,2 milijuna dolara), Elena Rybakina (deveta s 9,5 milijuna dolara) i Leylah Annie Fernandez (10. s 8,8 milijuna dolara).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Iga SwiatekWTA

Ostale Vijesti