Zvonimir Soldo podnio ostavku na mjestu trenera Admire

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 13.09.20. | 17:33

Odlazi zbog osobnih razloga.

Zvonimir Soldo više nije trener austrijskog prvoligaša Admire Wacker.

Hrvatski stručnjak podnio je ostavku iz osobnih razloga nakon što je u prvom kolu nove sezone poražen na gostovanju kod Rapida iz Beča rezultatom 4:1.

"Hvala svima u klubu, kao i navijačima na prekrasnom razdoblju. Nikad neću zaboraviti slike navijača koji su nas dočekali nakon što smo osigurali ostanak u ligi. To je bio trenutak za pamćenje. Ali sport mi sad nije u prvom planu. Klubu i mladoj momčadi želim sve najbolje u budućnosti. Držat ću palčeve iz Hrvatske"m rekao je Soldo. 

Ovaj legendarni branič/defenzivni veznjak najveći dio svoje igračke karijere proveo je u Dinamu i Stuttgatu, a bio je i član Vatrenih u periodu od 1994. do 2002. godine.

Trenersku karijeru Soldo je započeo u zagrebačkom Dinamu gdje je na klupi zamijenio „Profesora“ Branka Ivankovića. U svojoj prvoj sezoni na klupi Modrih Soldo je uzeo duplu krunu, nakon čega je podnio ostavku.

Po odlasku iz Dinama Soldo je postao novi trener njemačkog prvoligaša Kolna, a na klupi njemačkog kluba zadržao se tek nešto više od godinu dana iako je povremeno znao napraviti poprilično dobre rezultate s nešto „manjim“ klubom kao što je Koln. Po raskidu suradnje s njemačkim klubom Soldo je „cijelu vječnost“ bio bez trenerskog angažmana, a prvi put nakon 2010. na trenerskoj se klupi pojavio 2017. godine kao pomoćni trener u kineskom Shandong Lunengu.

(foto. EXPA/Pixsell)


Tagovi

Zvonimir Soldo

Ostale Vijesti