'Zolja' show! Ohandza s dva gola i dvije asistencije uništio Cibaliju

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.02.18. | 17:01

Splićani su u Vinkovcima pobijedili s 5:0.

Franck Ohandza je još jednom pokazao kako je talentom zalutao u Prvu HNL. Kamerunac je dominirao u visokoj pobjedu Hajduka u Vinkovcima postignuvši dva gola i upisavši još dvije asistencije. Navijači splitskog kluba trebaju zahvaliti samo njegovom zdravstvenom biltenu što ga gledaju u 'bilom' dresu.

Cibalia je odlično otvorila utakmicu. U prvih 20-ak minuta domaći nogometaši su u nekoliko navrata prijetili Splićanima, a na samom početku utakmice, u 3. minuti Lopez je prsima blokirao udarac Kordića te tako spriječio Hajduk da povede. Bilo je tu još nekoliko zanimljivih situacija pred Leticom, ali mreža splitskog kluba je ostala netaknuta.

Hajduk je u tim početnim trenucima utakmice zaprijetio dalekometnim šutem Ohandze, te dobrom šansom Caktaša, ali nisu uspjeli zabiti gol sve do 40. minute. Tada je Bašić izveo jedan slobodan udarac s nekih 25 metara, ubacio u peterac gdje je Said propustio zahvatiti loptu, ali mu je borbeni Nižić vratio te je Ganac doveo Hajduk u vodstvo.

Taj gol je označio i kraj Cibalijinih ambicija, a u drugom dijelu je uslijedio Ohandza show. Prvo je u 62. minuti uzeo jednu loptu na centru igrališta, otresao se jednog čuvara, pretrčao drugog i nesebično uposlio Caktaša koji zabija prvi gol nakon povratka u Hajduk. Sedam minuta kasnije strijelac je Fomitschow koji je natrčao na loptu koju mu je ostavio Ohandza koji je zatim odlučio i sam postati strijelac.

Prvo je 'Zolja' u 77. zabio nakon još jednog sjajnog trka kojim je dokazao da je prebrz za igrače Cibalije, a u 81. je Ohandza lijepim volejom zaključio današnju priču te Hajduk ostavio kao prvu pratnju Dinama.

Prva HNL, 21. kolo

Petak, 9.veljače:

Inter – Slaven Belupo 0:0

Subota, 10. veljače:

Rijeka – Istra 1961 4:0
Osijek – Dinamo 2:4

Nedjelja, 11. veljače:

Cibalia – Hajduk 0:5
Lokomotiva – Rudeš

(Foto Pixsell)


Tagovi

Franck OhandzaCibalia

Ostale Vijesti