Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Zna se kad će Dinamo i Varaždin igrati zaostalu utakmicu, samo su dva slobodna termina! A što ako Dinamo uđe u dva finala?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 16:30

Ovisno o ishodu Dinamova dvoboja s PAOK-om, utakmica će se igrati 10. ili 24.travnja

Dinamo i Varaždin još nisu odigrali utakmicu, koju su trebali igrati davno, u kolovozu. Ta je utakmica tada odgođena zbog onih događanja u Ateni, jer, utakmica s AEK-om je zbog smrti navijača prebačena za subotu, u kojoj je Dinamo trebao igrati s Varaždinom. I, eto, ni sedam mjeseci nije odigrana, zbog Dinamova nastupa u Europi i nije bilo previše slobodnih termina.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, sad vremena više nema puno, propozicije natjecanja kažu da se sve odgođene utakmice moraju odigrati prije zadnja dva prvenstvena kola, u ovom slučaju, dakle, prije 18.svibnja. Međutim, do tada su još samo tri slobodna termina u tjednu, odnosno, ako Dinamo prođe u četvrtfinale Konferencijske lige - samo jedan. Krenimo redom. U četvrtak Modri igraju s PAOK-om, uzvrat je za tjedan dana. I tada kreće reprezentativna stanka, a nakon nje, na programu je 3.travnja polufinale Kupa. Ispadne li Dinamo od PAOK-a tada bi mogao igrati protiv Varaždina 10. travnja, ili eventualno 17.travnja. Ali, logično je da igra što prije, s obzirom da se ta utakmica ionako već predugo provlači kroz raspored. Ali, ako prođe Grke u u tom bi terminu, kao i tjedan dana kasnije (11. i 18.travnja) igrao četvrtfinale Konferencijske lige. U tom bi slučaju ostao tek jedan slobodan termin, 24.travnja. To je i jedini dan kad bi Dinamo mogao igrati s Varaždinom, ako prođe u polufinale europskog natjecanja.

A što ako nekim čudom Dinamo izbori dva finala, ono Konferencijske lige te domaćeg Kupa? Tada bi tek bilo problema, jer se finale Kupa igra 15. i 30.svibnja, dok je finale Konferencijske lige u Ateni na rasporedu 29.svibnja. A u lipnju se više ne može igrati, s obzirom da kreću pripreme za Euro. Tada bi, vjerojatno, druga finalna utakmica bila pomaknuta tjedan dana ranije, na 22. svibnja, uoči zadnejg prvenstvenog kola, koje također može biti odlučujuće. No, o tom potom, kad bi Dinamo došao do finala KL-a, bila bi to slatka briga.



Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti