Stefanos Kyriazis/IPA Sport
Stefanos Kyriazis/IPA Sport

PAOK zabija više nego ikad, a napadači izvan forme. Za Dinamo spremna samo dva stopera!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.03.24. | 12:30

Solunski klub završio je prvi dio prvenstva kao lider i najefikasnija momčad. Međutim, to ne znači da Lucescu nema problema

Dinamo nakon remija u Osijeku očekuje novi europski izazov. U Maksimir (četvrtak, 21 sat) stiže solunski PAOK, koji je u zadnje vrijeme u vrlo pozitivnom razdoblju. Zaredali su Grci s tri pobjede u Superligi te u nastavak prvenstva, odnosno doigravanje za naslov prvaka, ulaze kao vodeća momčad prvenstva. I u ponedjeljak je odrađem ždrijeb tog play-offa, PAOK će između dvije utakmice s Dinamom igrati vrući gradski derbi protiv Arisa. I to pred praznim tribinama, kaznio je Savez PAOK zbog ponašanja njegovih navijača. Klasika, rekli bismo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ono što nosi optimizam treneru Razvanu Lucescuu jest da je njegova momčad u prvenstvu u 26 utakmica zabila 66 golova. PAOK je najefikasniji u Grčkoj, ne samo to, ovo je i klupski rekord, nikad nije klub iz Soluna u 26 kola zabio toliko golova. Zadnji put PAOK nije uspio zabiti Panathinaikosu u Kupu (0-1) 14.veljače, a prije toga dogodilo mu se to još davno, u listopadu protiv AEK-a. Inače, samo pet utakmice ove sezone upisao je PAOK bez postignutog pogotka, od toga su tri bile 0-0. Međutim, zanimljivost je u čitavoj priči da su napadači u krizi! Oni pravi napadači, špice. Ally Samatta, nominalno prvi napadač, u očitoj je krizi, o čemu je govorio i sam Lucescu, dajući mu podršku i povjerenje, jer se nada da će Samatta proigrati. No, protiv Lamije se ozlijedio, izišao iz igre već nakon nešto više od pola sata i upitno je hoće li u Zagrebu istrčati u prvih 11. Drugi napadač, Brandon Thomas, također već dugo nije zabio, a klupsku ljestvicu strijelaca predvoce krila i veznjaci. Andrija Živković zabio je 15 pogodaka (u svim natjecanjima), Kiril Despodov i Giannis Konastantelis po 12, Thomas Murg devet... Toliko je zabio i spomenuti Brandon Thomas, ali on posti još od trećeg siječnja.

Još jedan problem ima Lucescu uoči Zagreba, na raspolaganju ima samo dva stopera. Tako je sigurno da će na tim pozicijama zaigrati Kedziora i Koulierakis, dok Ivan Näsberg nije prijavljen za Konferencijsku ligu, a dvojica braniča, Ekong i Michailidis su ozlijeđeni. Nada se tako Lucescu da se nešto dogoditi s Kedziorom i Koulierakisom, da će biti potpuno spremni za dvije utakmice protiv Dinama. Inače, Lucescu je odlučio da njegova momčad neće trenirati u Zagrebu dan prije utakmice, već će trening odraditi u Solunu i potom krenuti za Zagreb. Gdje će, pišu grčki mediji, imati jake mjere osiguranja.



Tagovi

GNK DinamoPAOKKonferencijska ligaRazvan Lucescu

Ostale Vijesti