REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Zločesti dečko nizozemskog nogometa kojeg je Ten Hag potjerao iz Ajaxa potpisao za PSV koji je zbog njega srušio klupski rekord!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 08.07.23. | 22:46

Sjajnim igrama u Belgiji zaradio je povratak u Eredevisie, a ako Deila pod svaku cijenu bude inzistirao na zamjeni za Nizozemca, možda se okrene prema HNL-u...

Za 15 milijuna eura je PSV kompletirao transfer Noe Langa, zločestog dečka nizozemskog nogometa i napadača koji je budućnost, ali i sadašnjost Oranja. Lang je karijeru započeo u Feyenoordu, onda je s 14 godina prešao u Ajax, ali iako je svima bilo jasno kako u njemu čuči ogroman potencijal, Kopljanici su mu se zahvalili na uslugama te su ga, ponajviše zbog nediscipline, prije dvije godine prodali Club Bruggeu za svega šest milijuna eura.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

Mnogi su govorili su da će ga ‘mušice’ koštati velike karijere. Lang je bio netko tko kao klinac nije trpio autoritet te je zbog učestalih svađa s današnjim trenerom Manchester Uniteda Erikom Ten Hagom napustio nizozemsku metropolu. Preciznije, Ten Hag je, na pristojan način, potjerao Langa iz Ajaxa. Transfer zločestog dečka nizozemskog nogometa u Belgiju nije odjeknuo, a iako ga Club Brugge nije dobio baš besplatno i iako je tada imao samo 22 godine, na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji nisu digli ruke od njega i koji su vjerovali da on još uvijek stigne vratiti karijeru na pravi put.

U dvije godine koliko je bio član belgijskog velikana Lang je upisao 125 nastupa, 38 pogodaka i 34 asistencije. Igrao je uglavnom na lijevom krilu, ponekad bi bio i istureni napadač, a toliko je napredovao u svojoj igri da je nedugo nakon što je otišao u Belgiju postao standardan reprezentativac.

Iako još uvijek nema službene potvrde, izgleda kako je Lang od danas najveći ulazni transfer u povijesti PSV-a. Neki pišu da je odšteta 12.5 milijuna eura, ali transfer guru Fabrizio Romano tvrdi kako je prava brojka 15 milijuna eura što znači da je Lang iza sebe ostavio Mateju Kežmana (14 milijuna eura, Partizan, sezona 00./01.) te Hirvinga Lozana (12.5 milijuna eura, Pachuca, sezona 17./18.).

Što se tiče Club Bruggea, transfer 24-godišnjeg Nizozemca u PSV je njihov šesti najveći u povijesti te 11. ‘dvoznamenkasti’, s tim da će još će proći podosta vremena prije nego li netko s vrha skine Charlesa De Ketelaerea koji je prošlog ljeta za 35.5 milijuna eura prešao u Milan. Iako se ‘novi De Bruyne’ u svojoj prvoj sezoni nije najbolje snašao na San Siru, očekuje se da će u sezoni 23./24., pogotovo kad se Diaz vratio u Real Madrid, dobiti veću priliku i pokazati svoj puni potencijal.

Iako je Club Brugge sada ostao bez svojeg (po)najboljeg igrača, oni u vrhu napada i dalje imaju popriličnu širinu. U najužim kombinacijama trenera Deile za poziciju desnog krila su Skov Olsen i Buchanan, na lijevoj strani ima Nusu te mu je nedavno stigao Skoras iz Lecha, dok će se za poziciju devetke boriti sjajni Jutgla, Jeremčuk i Igor Thiago koji je ljetos stigao iz Ludogoreca za 7.9 milijuna eura.

Ali, ako kojim slučajem ni to nije dovoljno norveškom strategu, onda bi se konkurencija mogla zaoštriti dovođenjem Matije Frigana koji je prema informacijama Germanijaka već neko vrijeme na listi želja belgijskog velikana. U Bruggeu su jako dobro upoznati s kvalitetama hrvatskih nogometaša, majstorije Stanića, Špehara, Leke, Balabana, Perišića i ostalih se i dalje pamte te oni na neki način također ‘dižu cijenu’ Frigana. Ako u Club Bruggeu procijene da je Frigan ‘taj’ i da ga nakon dvije godine mogu preprodati, njima sigurno neće biti problem platiti šest milijuna eura koliko Mišković traži. No, u ovom trenutku se to ipak čini kao priča na dugom štapu. Čak i odlaskom Langa je konkurencija ostala prevelika, ali ako se kojim slučajem dogovore prodaje Buchanana (prati ga nekoliko klubova iz MLS-a) ili pak Jeremčuka (klub bi gar ado prodao ako dođe zadovoljavajuća ponuda), onda bi transfer bio itekako realan.

No, puno je tu ‘ali’ i ‘ako’ što se tiče Frigana i Club Bruggea, priča dana je Lang i njegov transfer u PSV. On tamo ne ide biti ‘jedan od igrača’, on se u Eindhoven zaputio kako bi zajedno sa Simonsom i Pepijem klub učinio konkurentnijim u Europi. Da će biti ‘veselo’, u to ne sumnjamo, ali ako spomenuti trojac ‘klikne’, onda bi PSV ponovno mogao postati dominantna sila nizozemskog nogometa kao kad su od 1999. do 2009. u sedam od 10 sezona bili prvaci.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Noa LangClub BruggePSV EindhovenGermanijak transferinogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023EredivisieJupiler liga

Ostale Vijesti