Zlatna kopačka: Grande Ciro prvi topnik Europe (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.08.20. | 14:43

Kolo prije kraja sjajni napadač Lazija osigurao je titulu prvog strijelca Starog kontinenta, a sinoć je izjednačio rekord Serie A.

Fantastični Ciro Immobile najbolji je topnik Europe u sezoni 2019./20.

Napadač Lazija ove sezone je zabio 36 golova u 37 utakmica, što je za dva gola više od golgetera Bayerna Roberta Lewandowskog. Jedino je Cristiano Ronaldo s 31 golom do sinoć ostao u utrci za ovu titulu, no kako je Portugalac izostavljen s utakmice sa Romom, zbog susreta Lige prvaka s Lyonom, Europa je i prije zadnje utakmice službeno dobila prvog topnika.

Immobile je tako postao treći Talijan kome je ovaj doseg pošao za nogom. Prije njega to je uspio Luca Toni u sezoni 2005./2006. kad je u dresu Fiorentine zabio 31 gol, dok je drugi osvajač bio legendarni Francesco Totti s 26 pogodaka u sezoni 2006.2007.

Zadnje četiri godine primat su držali nogometaši Barcelone, posljednje tri titule prvog topnika Europe odnio je Lionel Messi, dok je prije njega tu čast zaslužio Luis Suarez.

Napadač Lazija je u sinoćnjem susretu imao priliku i postaviti rekord svih vremena Serie A, no zabio je "samo" gol te tako izjednačio Higuaina iz 2016. godine s 36 zabijenih golova.

Immobile je s ovim uspjehom stigao do treće titule najboljeg strijelca Serie A, no prvi put i najubojitijeg napadača Europe.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Massimo Pinca/Reuters)

 


Tagovi

Ciro ImmobileCristiano RonaldoLionel MessiRobert LewandowskiZlatna kopačka

Ostale Vijesti