Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Zlatko Dalić: "Respekt domaćinu, ali ovo moramo dobiti"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 18:23

U najavi dvoboja s Walesom u Cardiffu, pred novinare su izašli Zlatko Dalić i Mateo Kovačić

Uoči možda i presudnog dvoboja za odlazak na Euro u Njemačku sljedeće godine, a koju Hrvatska igre u Cardiffu protiv Walesa (nedjelja, 20.45 sati) pred novinare su izašli izbornik Zlatko Dalić i Mateo Kovačić. Prvi je na pitanja odgovarao veznjak Vatrenih.

“Poljuljao nas je rezultat. Nismo očekivali to na fenomenalnom stadionu u Osijeku. Dogodi se. Nismo bili dobri i pravi. Imamo novu priliku pokazati pravo lice i ono što smo radili posljednjih godina”, rekao je Kovačić koji je svjestan da su domaćini u situaciji da im samo pobjeda igra…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Wales je uvijek opasan, moraju dobiti ali moramo i mi jer se želimo vratiti na pobjedničke staze. U Splitu su pokazali da su neugodni i opasni. Bili smo bolji, ali primili gol u završnici. Trebamo biti oprezni i pravi te ući čvrsto i agresivno u utakmicu”, smatra Kovačić koji je naglasio da svi u svlačionici očekuju da budi dobri i pobjede Wales.

“Nekada se dogodi da izgubiš, ali imamo priliku pokazati se već za tri dana da smo dobri”.

Kovačić je rekao da su si igrači zamjerili dosta toga u dvoboju s Turskom.


“Krenuli smo loše, kasnili u duelima. Nismo bili pravi kao do sada. Čvrsti, agresivni i kompaktni da naša ofenziva dođe do izražaja”.

Do sada se protiv Walesa igralo teško i tvrdo.

“Očekujem sličnu utakmicu. Borbenu u kojoj ako ne uđeš kako treba, kazne te. Pogotovo sutra kada igraju na sve ili ništa. Publika je iza njih. Teška utakmica ali bilo ih je puno takvih. Jedva čekamo istrčati, navući hrvatski dres i pokazati pravo lice”, poručio je Kovačić prije nego je mikrofon predao izborniku Daliću.

“Najvažnije je da je sve u našim rukama. Svjesni da smo bili loši protiv Turske, ne smijemo to ponoviti jer ćemo imati problema i protiv Walesa. Respekt domaćinu, imali smo u Splitu 1-1, bilo je isto u Cardiffu prije četiri godine. Bit će bitka, agresija, publika - no moramo znati to izboriti”.

Tko će biti napadač?

“Neće biti puno promjena. Petković je ostao kod kuće. Želja je jedno, ali nije spreman. Imamo dva klasična centarfora, malo su drugačiji od onoga što smo igrali do sada. Nemamo puno izbora”.

Koliko je važno se kvalificirati na EURO za Hrvatsku?

“Za nas je to najvažnije. Prvi korak a idemo korak po korak. O tome razmišljamo, fokusirani smo. Bili smo u finalu i polufinalu SP-a i to je naša ambicija da idemo što dalje. No, sada je fokus samo za plasman”.

Bilo je puno kritika nakon Turske u Osijeku.

“Svjesni smo da je bilo zaista loše. Jurimo 100 na sat prema gore i moraju doći i ovakve utakmice. Poklopile su se neke stvari, neću tražiti alibi. Jednostavno, bili smo loši kakvi već dugo nismo bilo. Pogotovo u prvom poluvremenu. I zbog sebe moramo biti bolji. Ako bude dobro sutra, onda je OK. Ako neće - bit ćemo u velikom problemu”.

Izbornik je rekao da mu silno nedostaje Perišić, ali i da Livaković ima punu podršku svih u momčadi.

“Ima našu podršku, ima i iskustvo da prođe preko toga”, rekao je Dalić ponovivši da za dobar rezultat u Cardiffu Hrvatska treba popraviti agresiju i biti kompaktna i učinkovita.

“Stajali smo daleko od igrač ai nismo bili kompaktni u bloku. Široko smo stajali, bili smo u lošoj formaciju. Popravili smo to u drugom poluvremenu, ali nedovoljno dobro. Trčali smo u prazno i svaki za sebe”.



Tagovi

Mateo KovačićZlatko DalićVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti