Ansis Ventins/PIXSELL
Ansis Ventins/PIXSELL

Zlatko Dalić: "Pjaca je otpao, želim da se postavimo kao favoriti u Maksimiru"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.11.23. | 17:31

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je posljednji okršaj kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na EURO 2024. u kojem će Hrvatska na Maksimiru dočekati Armeniju.

Pred medije su u Maksimiru izašli Zlatko Dalić i Lovro Majer kako bi najavili posljednji okršaj kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na EURO 2024. u kojem će Hrvatska na Maksimiru dočekati Armeniju. Inače, stadion je rasprodan. Očekuje se više od dvadeset tisuća navijača koji žele proslaviti prolazak na još jedno veliko natjecanje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Marko Pjaca neće moći biti u kadru. Osjeća mišić i nećemo uzimati rizik. Juranović, Sučić i Belo su odradili treninge. Nemaju problema i bit će s nama. Prevelik je rizik da ih odmah ubacujemo, ali bit će na klupi. Minimalne promjene bit će zbog taktičkih razloga”, rekao je Zlatko Dalić koji je priznao da nije htio ovakav rasplet kvalifikacija.

“Nisam se htio dovesti u situaciju da u zadnjem kolu odlučuje. Koštalo nas je živaca i stresa, ali puni smo motiva uoči ove utakmice. Očekujem pristup kao i u Latviji. Treba biti strpljiv, kao u Splitu protiv Rusije. Očekujem da se i mi postavimo tako. Dolaze se nadigravati. Bit ćemo racionalni, pametni, agresivni i kompaktni. Fokus je na sebe, ne zanima nas što će se događati u Walesu”, jasan je izbornik Hrvatske koji još uvijek nije odlučio hoće li ostaviti Gvardiola na lijevom beku ili ga vratiti na stopere.

“Oba stopera bila jako dobra, vidjet ćemo nakon analize. Gvardiol je dobro igrao pola sata pa ušao u greške. Konačnu odluku ćemo vidjeti, ako ga stavimo na stopera bit će to isključivo iz taktičkih razloga”, jasan je Dalić koji želi da se u utakmicu krene sukladno statusu favorita.

“Postali smo mete manjim reprezentacijama. Žele se dokazivati na nama. Imaju nelošu reprezentaciju, igraju drugačije od Latvije. Živi su. Desetka im je dobra. S naše strane, moramo krenuti kao i u Rigi, postaviti se kao favoriti, visoki presing i ne dozvoliti neke prilike gostima. Moramo biti oprezni,imati sigurnost u pasu…”

Uz izbornika utakmicu je najavio i Lovro Majer koji je bio naš najbolji igrač u dvoboju protiv Latvije.

“Sretan sam zbog toga, još više zbog pobjede jer smo u situaciji da ovisimo sami o sebi. Svi jedva čekamo utakmicu, vjerujem u pobjedu i spremni smo za Armeniju”, rekao je Majer dodavši kako su svjesni da moraju biti pravi ali i da je Armenija jači protivnik od Latvije.

“Znamo da mi moramo biti pravi, ako ćemo biti takvi kakvi smo bili protiv Latvije ne bi trebalo biti problema. Armenija je ozbiljna i dobra ekipa. Pokazali su u više utakmica da su takvi. Neće biti lagano… Njima ništa ne znače bodovi, ali to može biti klopka. Ako ponovimo ulazak protiv Latvije ne trebamo se bojati”




Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024Zlatko DalićLovro Majer

Ostale Vijesti