ANTONIO BRONIC REUTERS
ANTONIO BRONIC REUTERS

Zlatko Dalić: Ovo nije Hrvatska kakvu želim!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 19.06.21. | 14:18

Izbornik iskren nakon prospavane noći i remija s Češkom

Zlatko Dalić nije sretan, još manje zadovoljan a definitivno se ne osjeća komforno. To je otkrio javnosti nakon prospavane noći poslije Glasgowa pa donio sam zaključak koji je jasan sam po sebi:“Ovo nije Hrvatska kakvu želim!"Jasan je izbornik. No, ne bježi od činjenice kako još nije gotovo.“Dobili smo još jednu šansu, onu zadnju za popravni. Moramo o tome razmišljati, podići atmosferu koliko možemo. No, svjestan sam kako ovo nije dobro i ovo nije Hrvatska kakvu želim” - ponovno je naglasio Dalić pa ponudio razloge zašto je to bilo tako kako je već bilo u Glasgowu.

“Puno je razloga, ali ne tražim alibi u drugima jer je na meni taj posao. Jednostavno ne izgledamo kako bi trebali biti. Nismo kompaktni, imali smo loš ulazak u utakmicu. Nismo složili priču jer smo imali 7-8 ozlijeđenih igrača. Moja ideja je bila potpuno drugačija. Ušli smo loše, protivnik nas je nadtrčao, bili su brži a kao i takvi nam zapravo nisu složili šansu. Osim tog penala koji za mene to nije bio. S druge strane, mi smo imali zicer Rebića i onu priliku Perišića. Drugo poluvrijeme smo bili bolji, ali ne toliko da okrenemo utakmicu. Sada smo tamo gdje jesmo, još uvijek u borbi da prođemo iako nema puno stvari da se uhvatimo za nešto”.

Naravno da je Zlatko Dalić morao odgovoriti na pitanje o slobodnom udarcu koji je izveo Dejan Lovren iako je on posljednji od koga se to očekivalo. Eventualno bi se više iznenadili da je Livaković probao zabiti. “Slažem se da nema logike da stoper dođe pucati slobodni udarac s te pozicije. Trenirali smo dan ranije, dobro ga je išlo, rekao je da se dobro osjeća i Luka mu je prepustio. Nije to rašomon” Škotska je sljedeći protivnik…

“Trebali su puno bolje proći protiv Češke u utakmici u kojoj su imali nekoliko zicera. Pokazali su motivaciju, borbenost i imaju kvalitetu i takvi će biti i protiv nas jer ih 3 boda vodi dalje. Imaju kvalitetnog centarfora, tog Robertsona na lijevoj strani… Dobri su”.

Što se promjena tiče, jasno je da će biti nekoliko izmjena. Treba nam svježine i energije. Dakako i motivaciju. “Svi su nas prekrižili i otpisali i to nam mora biti motiv da okrenemo situaciju u svoju korist. Reprezentacija zaslužuje podršku, jer nije sve izgubljeno. Kadri smo dobiti tu utakmicu i proći dalje. Ja mislim da jesmo.”

Dalić će dati priliku dvojci, trojici novih igrača. Cilj je da se svježije i energičnije uđe u utakmicu. Da se donese veća agresija i trka. Nekako se dalo naslutiti kako će Rebić preseliti na klupu jer u dvije utakmice, doduše na poziciji koja nije njegova, nije pokazao da je igrač za prvih 11 na ovome turniru. Netko od novinara je zazivao Domagoja Bradarića na uštrb Joška Gvardiola jer, kao, nije odigrao kako je trebao i to na krivoj poziciji.

“Gvardiol je prošlu sezonu odigrao 30 utakmica na ovoj poziciji i ne slažem se s vašom konstatacijom da nije bio na razini. Ako igra u Europi i u prvaku države na toj poziciji onda je pokazao kvalitetu. Bradarić je tu ali nemam razloga da Gvardiola mijenjam. Isto tako, zadnjih četiri mjeseca je bio u klupi i malo ulazio. Nemam razloga da ga mijenjam.”

Ivanušec je svoju poziciju zaradio radom na treningu, otkrio je izbornik, a zanimljivo je bilo pitanje o Luki Modriću koji je bio “ispod razine”. Iako je i kao takav odnio nagradu za igrača utakmice.

 “Luka nije imao pomoć, pa je negdje možda i pogriješio ali je bio igrač utakmice i s Lukom nemam problem” - zaključio je Dalić dodavši kako priča oko Fenerbahčea ne drži vodu, odnosno da nijebilo kontakta, niti ga zanima to niti će komentirati.


Tagovi

Zlatko Dalićškotska nogometna reprezentacijaeuropsko prvenstvo u nogometu

Ostale Vijesti