Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL

Zlatko Dalić: "Nisam otpisao Petkovića. Čekam ga jer mi treba onakav kakav je bio ranije"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 21.03.22. | 11:22

Izbornik reprezentacije održao je press konferenciju uoči okupljanja svojih izabranika pred put u Katar

Zlatko Dalić najavio je okupljanje reprezentacije pred odlazak na mini turneju u Katar gdje će Vatreni igrati prijateljske utakmice sa Slovenijom (26.3) i Bugarskom (29.3). Prva utakmica igra se u 15 sati, dok je druga u 16 sati po hrvatskom vremenu.

“Veselim se okupljanju i utakmicama nakon 4 mjeseca pauze. Igrat ćemo obje s trojicom u zadnjem redu. Isprobat ćemo i taj način igre da imamo dodatak u taktičkom djelu. Protivnici su kvalitetni, i vjerujem da ćemo izvući benefit”, naglasio je u uvodu Zlatko Dalić potvrdivši kako su s prvog popisa otpali Brozović i Vrsaljko te da je aktivirao pretpozive Škoriću i Mori.

“Pet igrača direktno dolazi u Dohu, ostali se okupljaju u Zagrebu. Veselim se okupljanju i da poradimo na zajedništvu. Nama je velik motiv da odigramo dobre utakmice, napravimo veće zajedništvo i pripremio se za lipanj i četiri teške utakmice. Ovo će biti jako dobar test za sve nas”.

Zlatko Dalić namjerava svima ponuditi minutažu, dozirati neke igrače koji su stalno u ritmu nastupa srijeda - nedjelja.

“Svako okupljanje je nosilo nervozu zbog rezultata. I sada je rezultat bitan, ali želim da bude opuštenije. Imat ćemo zajedničke večeri, izaći malo van da osjete dečki atmosferu. Tu je i nekoliko novih igrača. Ovo je dobra prilika napravimo to zajedništvo, ali ne bi htio da zbog toga zapostavimo takmičarski dio. Bitno je zbog rezultata, ali i zbog bodova da budemo u drugoj jakosnoj skupini prilikom ždrijeba za SP. Čini mi se da jesmo, ali da i potvrdimo”, jasan je Dalić dodavši kako prate i nekoliko igrača koji su kod Bišćana u U-21 reprezentaciji a komentirao je i status Brune Petkovića i Josipa Šutala.

“Brunu ne želim otpisati i nisam ga otpisao. Želim ga onakvog iz kvalifikacija za Euro i takav treba reprezentaciji. Ja njega čekam. Želim da se vrati u formu kao napadač jer ga u toj ulozi vidim i nadam se da će se vratiti do lipnja. Ponavljam, ne želim i nisam ga otpisao. Želim da Petković bude pravi i da shvati poruku da može puno bolje. Zaista ga trebam. Nemamo boljeg i kompletnijeg napadača od njega kada je u formi”, poručio je Dalić koji prati i Šutala kao i ostale mlade igrače.

“Ništa neće pobjeći. Igra dobro i kvalitetno i treba mladima. Sve će doći u svoje vrijeme. Neka nastavi ovako i dobiti će priliku kao i svi ostali koji zasluže”, rekao je Dalić za mladog braniča Dinama a dotakao se i vratara. Za ovu akciju pozive su dobili Livaković, Ivušić i Grbić.

“Branit će Livaković jednu, Ivušić drugu. Za Grbića sam rekao da do lipnja mora braniti u klubu jer ga neću pozivati. Želim mu minutažu. Vratar na klupi nije u pravom stanju. Žao mi je zbog toga, ali ne trebamo strahovati. Tu su Livaković, Ivušić, Kalinić u Hajduku… Bez fonda utakmica to neće ići”.


Tagovi

HNSZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu Katar 2020

Ostale Vijesti