REUTERS/Evgenia Novozhenina
REUTERS/Evgenia Novozhenina

Zimske radosti: Spartak u Moskvi svladao Napoli

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.11.21. | 18:38

Situacija u skupini C se dodatno komplicira ususret zadnjem kolu…

Čini se da je Spartak crna mačka za sjajni Napoli. Ruski predstavnik koji se u skupini Europske lige našao s Legijom, Leicesterom i Napolijem, danas je ugostio momčad s juga Italije u pravim zimskim uvjetima. Kape, rukavice, te neizostavna crvena lopta uz isto tako crvenom bojom ocrtane linije. Zima je pokucala na vrata istočne Europe, a Napoli je opet “polomio zube” u borbi s neugodnim ruskim predstavnikom.

Slično kao i u mjesecu rujnu kada su se momčadi sastale u sklopu drugog kola, Rusi su iznenadili blago favorizirani Napoli i pobijedili. Danas je utakmica završila rezultatom 2:1, a junak domaćih je ovog puta Alexander Sobolev.

Za razliku od prve utakmice koje je krenula uz rano vodstvo Napolija na stadionu San Paolo, danas smo gledali rastrčani Spartak koji je stigao do vodstva već u drugoj minuti. Lobotka je u šesnaestercu nespretno sapleo Promesa (junak prvog susreta s dva postignuta pogotka), Nizozemac pada, a sudac prilično hladnokrvno pokazuje na bijelu (u ovom slučaju crvenu) točku. Sobolev je pucao jako u rašlje, golman nije imao šanse. 1:0.

Inače, valja naglasiti kako je Napoliju danas jako nedostajao Osimhen. Nigerijski napadač će izbivati s terena nekoliko mjeseci i morat će na operaciju rekonstrukcije lica, pa je danas poziciju špice preuzeo Petagna. To nije bio veliki hendikep za goste koji su danas pucali čak osam puta prema vratima Selikova, no samo je jednom vadio loptu iz mreže što je bilo nedovoljno za povoljni epilog. Ovakav pritisak na Spartak se djelomično može objasniti da je Napoli dobio drugi gol već u 28. minuti što je natjeralo Spalletijeve trupe na još jači napadački angažman.

Raspoloženi Moses je na desnoj strani igrališta izbacio Ruija (tragičar ovog dvomeča, u prvom susretu je zaradio crveni karton), a junak dana Sobolev je najviši u skoku za 2:0 i opće oduševljenje domaćina.

Pošto je ovo vodstvo dovelo u pitanje poziciju Napolija, jer sa sedam bodova i utakmicom više od Legije koja broji pet, postalo je jasno da je remi minimum koji im treba misle li kao prvi dočekati zadnje, šesto kolo.

U svom naumu da postignu gol su bacili sve karte u napad, odradili nešto brži izlazak pred gol Spartaka i uz višak na krilima pronašli svoju šansu za centaršut. Baš kao i u prvom susretu, Elmas je spreman i smanju8je na 2:1

Do kraja utakmice se rezultat više nije micao na semaforu.

Prevedeno, sve će biti rješeno tek kasno navečer 9. prosinca. Napoli na svom San Paolu dočekuje posljednjeplasiran Leicester kojem treba pobjeda misle li imati ikakve šanse za treću poziciju i Konferencijsku ligu, a Spartak putuje u Varšavu kod Legije u izravnom okršaju za prolazak dalje.



Tagovi

Spartak MoskvaNapoli

Ostale Vijesti