CIRO DE LUCA/Action Images
CIRO DE LUCA/Action Images

Napoli bez Osimhena dugo probijao bedem susjeda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 31.10.21. | 20:01

Nakon duge opsade, obrana Salernitane je popustila.

Nogometaši Napolija danas su otišli na svoje najbliže gostovanje u Serie A. U pedesetak kilometara udaljenom piktoresnom Salernu upisali su minimalnu pobjedu protiv lokalnog rivala Salernitane rezultatom 0:1 u sklopu 11. ligaškog kola.

Nakon prošlotjednog remija kod Rome momčad Luciana Spallettija vratila se pobjedama. Ove sezone ispustili su samo dva od moguća 33 bodova te i dalje drže prvo mjesto tablice ispred Milana. U ovom susretu nisu mogli računati na svog najučinkovitijeg napadača Victora Osimhena zbog ozljede, a time se djelomično može i objasniti zašto im je trebalo dugih sat vremena igre da probiju čvrst obrambeni bedem domaćina.

Čitavo prvo poluvrijeme i početkom drugom gledali smo gotovo apsolutnu terensku premoć Napolija koji je na trenutke držao i više od 70 posto posjeda lopte. Unatoč tome obrana Salernitane nije im dopustila praktički ijednu veliku priliku. Zabilježili smo jedino snažan udarac Piotra Zielinskog s početka utakmice koji je otišao preko vrata.

Poljak najzad probija slovenskog vratara Vida Beleca u 61. minuti utakmice. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru domaćina i nekoliko pokušaja napolija Zielinski se najbolje snašao i s vrha peterca ugurao loptu u mrežu – 0:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

Nekoliko minuta kasnije Salernitanin veznjak Kastanos veoma grubo i nepotrebno starta na gležanj Napolijevog Zamba Anguisse. Nakon pregledavanja VAR-a sudac mu pokazuje crveni karton. Napoli je imao rezultatsku i brojčanu prednost, ali uzbuđenjima nije bio kraj i ne možemo reći da je utakmica mirno privedena kraju.

U 76. minuti kapetan Koulibaly žrtvuje se za momčad i kao posljednji čovjek obrane ruši protivničkog napadača tik prije linije kaznenog prostora. Sudac pokazuje novi crveni karton, a Franck Ribery je iz rezultirajućeg slobodnog udarca umalo postigao pogodak. Uspješno je prebacio živi zid, ali je njegov udarac s gol-linije glavom očistio Giovanni Di Lorenzo. Herojsku intervenciju Napolijevog beka pogledajte OVDJE.

U posljednjih desetak minuta prilike su frcale na obje strane, ali su Belec i Ospina bili nesavladivi. Napoli je najzad upisao vrijednu i teško izborenu pobjedu na vrućem gostovanju. 31 od 33 moguća boda, samo tri primljena pogotka i prvo mjesto, Napoli je ove sezone rezultatski najbolja momčad Liga petice i njihovi navijači sigurno već maštaju o jako velikim stvarima.

U idućem kolu na Stadio Diego Armando Maradona dolazi im Tudorova Verona koja se dokazala kao rušitelj favorite i iskusni Spalletti će ih sigurno shvatiti ozbiljno.

Serie A, 11. kolo                                                                                               

Subota, 30. listopada

Atalanta – Lazio 2:2

Hellas Verona – Juventus 2:1

Torino – Sampdoria 2:0

Nedjelja, 31. listopada

Inter – Udinese 2:0

Fiorentina – Spezia 3:0

Sassuolo – Empoli 1:2

Genoa – Venezia 0:0

Salernitana – Napoli 0:1

Roma – Milan 20:45

Ponedjeljak, 1. studenog

Bologna – Cagliari 20:45



Tagovi

Serie ANapoliSalernitanaItalija

Ostale Vijesti