Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Željko Kopić: “Petković je danas bio dobar, no može on još i puno bolje”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.03.22. | 17:46

Trener Plavih pohvalio je i veziste koji su zamijenili Ademija i Ivanušeca

Željko Kopić može biti ponosan na suverenu pobjedu svoje momčadi u 1000. Dinamovoj utakmici u Hrvatskoj nogometnoj ligi i 100. pogotku Šibeniku, kao I prvijencima Petra Bočkaja i Martina Baturine.

“Naravno da sam sretan, jer odigrali smo jako dobru utakmicu od prve do zadnje minute, kontrolirali smo igru, loptu, stvorili veliki broj prilika, Šibeniku nismo dopustili praktički ništa. Zabili smo ta tri gola i imali još nekoliko situacija za pogodak i kad podvučem crtu moram biti zadovoljan s današnjom predstavom”, rekao je trener Plavih.

Sad se tek osjetilo koliko su igrači hrvatskog prvaka bili potrošeni nakon nedavnih nadmetanja sa Sevillom, koliko im je značilo sedam dana stanke od zadnje utakmice.

“Značilo je to jako puno. Neke igrače koji su bilinajviše opterećeni smo izregenerirali, s onima koje treba dizati prema natjecateljskoj formi smo odradili potrebno. Nije se gubilo vrijeme na putovanja, nije bilo utakmice u tjednu i ti dodatni dani za rad su nam dobro došli. Izuzetno je bitno bilo da uđemo s pravim gardom u utakmicu i da taj rad okrunimo s kvalitetnom igrom i dobrim rezultatom”.

Veseli Kopića što je momčad odigrala dobro bez dva ponajbolja igrača srednjeg reda, ozlijeđenih kapetana Arijana Ademija i Luke Ivanušeca.

“Govorim cijelo vrijeme da nema dvojbe da su Ademi i Ivanušec nositelji naše igre, ali isto tako sam sretan zbog svih igrača koji su nastupili ove subote. Već smo iskomunicirali da se moramo snaći bez obzora na izostanke, prilika je to nekima drugima koji bi inače možda imali manju minutažu da se nametnu. Danas su priliku iskoristili i to je sjajno za sve nas”.

Bruno Petković? Ističemo ga ne samo zbog pogotka, nego je pokazao vrlo dobar pristup, bilo ga je po cijelom terenu.

“Moram naglasiti da je Bruno u proteklom period bio pod opravdanim kritikama jer svi jako puno od njega očekujemo. I klub, i momčad i ja kao trener i navijači. No, vidio sam kod njega želju, motiv, trud da bude bolji. Nije to izgledalo uvijek dobro, no iz utakmice u utakmicu sam vidio laganu tendenciju rasta. Danas je odigrao dobru utakmicu, no može on i puno bolje, njegovi kapaciteti su ogromni. Pokazao je da je na pravom putu i ovako treba nastaviti”.

U psihološkom smislu važna je ova pobjeda uoči derbija na Poljudu 12. ožujka.

“Sigurno da jest I da nam puno znači. Sad imamo tjedan dana za pripremiti derbi, bit će to velika utakmica. Koristim priliku da se zahvalim svim našim navijačima na dosadašnjoj podršci cijeloj svlačionici i klubu. Puno nam to sve znači i vjerujem da će nam u ovom tjednu I na samoj utakmici u Splitu navijači dati veliku podršku”, poručio je Kopić.

1.HNL, 26. kolo

Petak, 4. ožujka

Lokomotiva – Osijek 0:0

Subota, 5. ožujka

Dinamo – Šibenik 3:0

Rijeka – Slaven Belupo (17.05)

Nedjelja, 6. ožujka

Gorica – Hrvatski dragovoljac (15.00)

Istra 1961 – Hajduk (17.05)

 

 


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Željko KopićBruno PetkovićPetar BočkajMartin BaturinaArijan AdemiLuka IvanušecGNK DinamoDinamo ZagrebPrva HNLHNL

Ostale Vijesti