Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Zelenika u konkurenciji za Lokomotivu. Ćorić? Nije ovdje...

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.08.23. | 12:34

U Varaždinu se spremaju za sudar s Lokomotivom (petak, 20 sati) u Kranjćevićevoj ulici i usput rješavaju kadrovsku politiku u svlačionici

U najavi utakmice Lokomotive i Varaždina, najvažnije informacije saznali smo zapravo od glasnogovornika kluba Dražena Novosela.

“Golman je tu. U konkurenciji za sastav. Sve je stvar dogovora, ponude i potražnje, ali Oliver Zelenika je još uvijek golman Varaždina”, rekao je Novosel na konkretno pitanje oko statusa Zelenike. Još konkretniji je bio na pitanje oko Ante Ćorića.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Nije ovdje, nije potpisao ugovor, Mario Kovačević ga nema u treningu”.

Eto, to je stav kluba oko dvije aktualne teme što se tiče prijaznog roka u kontekstu Varaždina. Treća je ona oko statusa Frana Brodića, a na nju se osvrnuo sam napadač.

“Bilo je nešto ponuda, odbio sam i igrač sam Varaždina. Na to sam jedino koncentriran”, rekao je Brodić koji je lani bio najbolji strijelac Varaždina.

“A nije pucao penale”, dodao je Novosel, da bi mu kasnije replicirao trener Kovačević:

“Da Tekla nije pucao penale, ne bi ga prodali”.

Iz svega navedenog jasno se može zaključiti kako je atmosfera u Varaždinu na visokoj razini. Unatoč tome što su protiv Belupa prosuli dva boda u utakmici koju su imali pod kontrolom 80 minuta.


“Ta utakmica i tih 80 minuta je primjer kako želim da Varaždin igra u ovoj sezoni. Sami smo si krivi, ja najviše za ono što se dogodilo. Tražili smo treći gol, nije došao ali to je nogomet. Idemo dalje. Prvi trening smo bili lošije volje, svjesni da smo ispustili dva boda ali život ide dalje. Dečki dobro rade, pripremamo se najbolje što možemo”, rekao je Kovačević.

Trener Varaždina protiv Lokomotive računa na Postonjskog i Elezija koji se vraćaju u konkurenciju nakon što su sanirali ozljede, ali čini se da Matija Kolarić neće moći nastupiti. Što se tiče Lokomotive, Kovačević ne krije da ima visoko mišljenje o rivalu s Kajzerice.

“Sve su naše utakmice bile zanimljive i neizvjesne. Nekako smo slični po načinu nogometa. Naši dvoboji su bili tvrde utakmice do sada, ali vjerujem da će se s naše strane otvoriti. Htjet ćemo dominirati, biti opasni u fazi napada i dati sve od sebe da pobijedimo jako dobru Lokomotivu”, poručio je Kovačević, a utakmice s Belupom kratko se sjetio i Fran Brodić.

“Može se reći da nismo osvojili jedan, već izgubili dva. Tu moramo nešto naučiti. Koncentracija je sada na Lokomotivu, dat ćemo sve od sebe da osvojimo te bodove. Zadovoljan sam s učinkom do sada, imao sam šansu i za 3-0 kada bi završio priču. Ima puno utakmica i prilika za osvajanje bodova”, zaključio je Brodić.



Tagovi

NK VaraždinAnte ĆorićMario KovačevićFran BrodićLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti