Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Zekić: “Zlo ne dolazi samo, bit će krvava borba za 4. mjesto”, Tramezzani: “Incident? To je sve nogomet”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 20:09

Trener domaćih utakmicu je odvojio na dva dijela - do isključenja Bralića i nakon njega

U prvoj utakmici 31. kola HNL-a Istra 1961 je iznenađujuće kao gost na Opus Areni svladala Osijek sa 2-1 (1-1).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osijek je poveo golom Kristijana Lovrića (14.), no Matej Vuk (39.) i Emanuel Ekong (51.) su kreirali preokret.

"Prvi put sam na ovom sjajnom stadionu, atmosfera i teren su fantastični. Svi su mi govorili kakav je novi stadion u Osijeku, ali svejedno sam se iznenadio. Sretan sam zbog rezultata, pokazali smo hrabrost, bili čvrsti u duelu, drago mi je zbog mojih igrača jer u prošlom kolu odigrali su sjajnu utakmicu protiv Rijeke, ali nije ih nagradilo. Znali smo da će Osijek pokušati pritisnuti, izbjeći poraz, imali smo šansi za treći gol, ali odlično smo reagirali kada su domaćini krenuli na sve ili ništa", rekao je trener Istre koji nije puno pažnje pridavao incidentu između dvije klupe pred kraj prvog dijela.

"To je nogomet... Sve se završi kada se utakmica završi", zaključio je trener Puljana.

Zoran Zekić utakmicu je odvojio na dva dijela - do isključenja Bralića i nakon njega. U 36. minuti domaća navijačka skupina Kohorta lijepom je koreografijom obilježila svoj 36. rođendan, a domaći igrači su, čini se, više obraćali pozornost na događaje na tribinama nego na travnjaku. To je iskoristio gostujući stoper Koski koji je pojurio prema domaćem golu, zaustavio ga je tek Bralić i to grubim startom na 18 metara od gola. Bralić je zbog toga isključen, a iz slobodnog udarca Vuk je pogodio za 1-1.

"Utakmicu možemo raščlaniti do 36. minute i nakon nje. Imali smo sve pod kontrolom, imali zakašnjelu reakciju, jedno zlo ne dolazi samo, nadao sam se da ćemo dočekati poluvrijeme bez primljenog gola da se malo konsolidiramo. I opet, nažalost, imali smo katastrofalnu reakciju na početku drugog dijela. Igrači su dali koliko su mogli... Nama ostaje da dižemo mlade dečke i tražimo rezultat. Imat ćemo krvavu borbu do kraja za četvrto mjesto. Pričao sam s igračima, moramo se boriti do kraja, ovaj grad je nekad bio poznat po tome i vjerujem da ćemo im to usaditi", poručio je trener Bijelo-plavih. (g)



Tagovi

NK OsijekIstra 1961Paolo TramezzaniZoran ZekićHNL

Ostale Vijesti