Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Sopić bez Galešića, Selahija, Pjace i Veige putuje u Osijek: “Oni imaju svoje, a mi svoje ambicije”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 16:43

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 19.30 sati (Max Sport 1)

Iako se prije mjesec-dva vjerovalo kako bi baš utakmica Osijek - Rijeka mogla puno toga determinirati, na kraju se ispostavilo da ogled između Bijelo-plavih i Plavo-bijelih nema baš neki pretjeran rezultatski značaj. Doduše, puno je veći imperativ kod domaćina, oni se i dalje bore za Europu, dok je Rijeka sigurna na drugom mjestu neovisno o rezultatu u posljednja dva kola u prvenstvu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iz redova gostiju utakmicu 35. kola HNL-a najavili sz trener Željko Sopić te igrač Alen Grgić.

“Očekuje nas zahtjevna utakmica u Osijeku. Oni imaju ambicije da se plasiraju u Europu, a mi da ostvarimo pozitivan rezultat”, kratko je na početku konstatirao Sopić, nakon čega je ogled najavio i bivši Bijelo-plavi, a sada Plavo-bijeli, Alen Grgić.

“Sve stoji što je trener rekao, idemo odraditi utakmicu najbolje što možemo. Naravno, svako glede sebe, mi smo spremni za utakmicu koja je pred nama.”

Galešić preskače utakmicu zbog kartona, kakva je situacija s ostalim igračima?

“Selahi ima rupturu koja se pogoršala i do nedjelje neće biti u trenažnom procesu. Pjaca ima manjih problema s koljenom. Nadam se. Vjerojatno ga neće biti u Osijeku. U četvrtak se dogodila grozna ozljeda Danija Veige, čekamo rezultate s magnetske rezonance da vidimo hoće li morati ići na operaciju, ali za njega je sigurno sezona završila”, odgovorio je Sopić, koji je na pitanje hoće li slijedom rečenog u Osijeku biti puno promjena u udranih 11 istaknuo:

“U odnosu na stanje igrača ćemo vidjeti kako ćemo krenuti put Osijeka.”

Kako vam se čini Osijek ove sezone?

“Bili su u lošoj fazi, sada su se podigli. Ali, rezultat sve determinira. Umjetnički dojam je nebitan. Bore se s Lokomotivom za Europu, a moj dojam je da sada puno bolje izgledaju no prije. No, tablica nikad ne laže.”

Rijeka je pet i pol godina bez pobjede u Osijeku, je li to dodatan motiv uoči ove utakmice?

“U svakoj utakmici želimo pobijediti. Mislim da smo bili jako blizu pobjede kad smo odigrali 0-0, mislim da smo poklonili Osijeku bod tada. Dat ćemo sve od sebe da se u Rijeku vratimo s pozitivnim rezultatom.”

Dinamo igra u subotu, Rijeka u nedjelju… Je li to mali problem u odnosu na drugu utakmicu finala Kupa.

“Moja informacija je da Dinamo igra u nedjelju, ne znam je li se što mijenjalo... Gledajte, ne gledam druge, gledam samo sebe. Igramo kad igramo, igrat će igrači koji će igrati i to je to. Spremit ćemo se maksimalno. Ozlijeđeni i roviti neće igrati.”

Koliko je teško sada držati fokus igračima budući da je sezona riješena te već sada neki sigurno razmišljaju o transferima…

“Ne znam što mojim igračima njihovi agenti pričaju, nit’ me to zanima. Ja ih mogu sve staviti na klupu. To je moje pravo, isto kao što je pravo svakog agenta da priča što hoće. Ali, gledajte, nije to ništa novo, svaki prijelazni rok je isit. Svaka tri dana se sele igrači ovdje ili ondje, mediji pišu što pišu… Ponude? Da imamo, vjerojatno bi prodali već prije šest mjeseci. Mislim da su igrači fokusirani, kako na Osijek, tako onda i na Dinamo te Slaven Belupo. S igračima pričam svaki dan, čine mi se normalni.”

Sopić je dodao da ako ne bude imao dovoljan broj igrača za put u Osijek da se uvijek može okrenuti juniorskom pogonu, ali je isto tako naglasio kako ne vidi razlog da se to dogodi usprkos tome da nekoliko igrača ne konkurira.

Povratak u Osijek uvijek je poseban za Alena Grgića koji je čak 14 godina bio član Bijelo-plavih.

“Da, jako sam dugo bio u Osijeku. Što se očekuje? Dobra utakmica, dobra atmosfera. Na obje klupe su treneri s velikom karizmom i velikom energijom, a to se prenese i teren. Igrači samim time budu žešći, a ja se nadam jednoj dobroj, muškoj utakmici.”



Tagovi

Željko SopićHNK RijekaRijekaOsijekHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti