Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Zekić za Germanijak: "Osijek favorit? Neću se uhvatiti u tu zamku"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.02.24. | 11:00

Trener Osijeka je u razgovoru za Germanijak najavio derbi s Hajdukom, osvrnuo se na suradnju s novim sportskim direktorom i otkrio koje je ciljeve stavio pred sebe

O Osijeku se osjeti dašak derbija na svakom koraku. Na Pampas Arenu dolazi Hajduk koji je ranjen nakon Rijeke. Ostali su bez prvog mjesta, bez Livaje, Sahitija, Sigura… Dovoljno da se u Slavoniji gura Osijek u poziciju favorita u derbiju.

“A ne! Nećete me uhvatiti u tu zamku. Niti mene, niti moje igrače. To je mantra i neće biti dobro ako tako razmišljamo. Nogomet je specifičan”, javio se Zoran Zekić za Germanijak. U glasu trenera Osijeka osjetilo se dobro raspoloženje. Kaže nam Zekić da se dobro radi u tjednu između Rudeša i Hajduka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Manje više su mi svi na raspolaganju. Imamo nekih sitnih problema, ali nadam se da neće biti ništa ozbiljno. Dobri smo, spremni i jedva čekamo utakmicu. Hajduk je ispred nas bodovno, malo su poljuljani nakon Rijeke ali to ne znači puno ako mi nećemo biti pravi. Imamo svoje ciljeve, dosta turbulentnu sezonu i svjesni smo kako će biti teška borba za Europu”.

Zoran Zekić je u specifičnoj situaciji. Osijek ima najpotentniju mladu školu u HNL-u. Izbacuju imena kao na traci i time stavljaju trenera u slatke brige. Treba tim momcima dati pravi razvojni put, a s druge strane očekuje se da rezultat ne pati. Kako se Zekić nosi s time, pitamo ga.

“Ja se nosim dobro s time. Tako je bilo i u prvom mandatu. Osijek je velik klub i rezultat je uvijek bitan, ali bitan je i taj proces jer se mora gledati dugoročno, brinuti za opstojnost kluba. Svjestan sam kako mi nitko neće biti zahvalan ako sutra taj proces izbaci par imena ali to se mora odraditi. Neki će isplivati prije, neki kasnije ali zadovoljan sam njihovom energijom, rastom i pristupom. Radimo dosta individualno, razgovaramo… Osijek se ne treba brinuti za svoju budućnost”, jasan je Zekić.

Ponovio je da ima razloga za zadovoljstvo u prijelaznom roku u kojem su stigli Jurišić i Cokaj iako bio htio da je veznjak došao ranije kako bi se stigao uigrati za početak HNL-a, usvojiti neke automatizme u igri i zahtjeve koje Zekić stavlja pred svoje igrače.

“Čekao se sportski direktor pa se proces odužio. Sada smo u potrazi za napadačem, neki su otišli… Pokušavamo pronaći balans i momčad kakvu bi htjeli imati. Već sam rekao da bih do ljeta da imam čistu situaciju i dovoljno vremena da se spremimo za ono što nas čeka u sljedećoj sezoni”.

Do takve “čiste” situacije Zekić i Boto imaju još dosta posla pred sobom. Trener priznaje da ga je dolazak Portugalca malo rasteretio ali i da su “kliknuli”.

“Imamo zajedničku viziju kako bi Osijek trebao izgledati. Upoznajemo se karakterno i profesionalno. Puno pričamo o nogometu jer je radio s dobrim trenerima i svakako imam impuls više s njim. Bio je s nekim trenerima čiji rad pratim pa mi prenosi iskustva, metode rada. Dobra je suradnja”, naglasit će Zekić koji je zasigurno prenio Botu svoje želje oko aktualnog kadra i svojih zamisli koje ima s Brlekom, Bralićem, Gržanom… U posljednju godinu ugovora ulaze Bukvić i Prekodravac. Otišao je Caktaš.

“Sportski direktor obavio je razgovore sa svima njima. Bukviću je ponuđen ugovor, nije ga potpisao. S Prekodravcem neće biti problema. S ovom trojicom ćemo odraditi najkonkretnije koliko možemo jer su to zaslužili svojim odnosom prema klubu. Svjestan sam da možda nećemo imati kristalnu situaciju na kraju sezone, ali voljeli bi da je ona što jasnija”.

HNL nikad neizvjesniji…

“A vidio sam to odmah po povratku u Hrvatsku, iako sam redovito pratio iz Albanije. Borba je za naslov, za Europu. Dobro je to kada ljudi s nestrpljenjem čekaju vikend i utakmice”.

Cilj Osijeka je uvijek isti…

“Borba za vrh i da isprofiliramo mlade igrače. Pričamo o trofeju valjda pola stoljeća, ali to uvijek treba biti cilj Osijeka. U prom mandatu sam zapeo u polufinalu Kupa…”.

Nije završio rečenicu, ali jasno je bilo što je u Zekinim mislima…



Tagovi

Zoran ZekićNK OsijekHNLZimski prijelazni rok 2024.Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti