Photo: Goran Kovačić/PIXSELL
Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Zekić: “Radili smo teške gluposti, ali najviše me smeta što smo se nakon primljenog pogotka raspali. Bilo je vidljivo zašto se oni bore…”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 18:00

Trener Osijeka brutalno iskren pred kamerama MAX Sporta

Dvadeset minuta smo bili bolji suparnik, imali smo šansu, nismo zabili, imali smo posjed, a nakon toga smo postali neozbiljni, započeo je Zoran Zekić svoju analizu teškog poraza na Rujevici (0-3).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener Osijeka djelovao je utučeno pred kamerama MAXSporta, nekoliko puta između redaka ponudivši Valentini Miletić ocjenu o limitiranosti svoje momčadi.

“Analizirati svaku situaciju nema smisla, jer smo radili zaista teške gluposti. Najviše me smeta da smo se nakon primljenog pogotka raspali, imali smo na 0-2 još stopostotnu šansu, a nakon toga je Rijeka bila apsolutno dominantna. Nije mi lako to priznati, ni ljudima u klubu ni navijačima, ali bilo je vidljivo zašto se oni bore za prvo mjesto, a mi se borimo za ono što se borimo...”

Zekić je istaknuo da Osijek i dalje promašuje previše šansi.

“Pričali smo o tome i nakon Dinama, mislimo da nešto igramo, a jako mi je teško sad pričati o tome jer smo se nakon prvog gola raspali. Rijeci smo poklonili sve, a nije lako igrati protiv njih dok vode 2-0. Rijeka je fantastična u tranziciji, osjetili smo to na jako bolan način. Hodža nas je kaznio s tri trenutka, razgovarali smo dosta o tome, znali smo da će oni stvarati prostor i za Marića, nismo to dobro pokrivali. Onda je došlo drugo poluvrijeme i još veća panika.”

Izmjene na poluvremenu nisu vam donijele željeni efekt?

“Bilo mi je jasno nakon 7-8 minuta da to neće biti dobro, patili smo, imali smo problema po bokovima, a mi se nismo spuštali ni preko krilnih igrača niti smo lateralno to dobro zatvarali. Probali smo izaći preko Gržana, nije išlo...”

Kako sad podići momčad?

“Svako podizanje ide kroz karakter, a nama nije ovo lagan trenutak. Puno se više očekuje od Osijeka. Ovaj moment nije ugodan, bolan je, možemo sad plakati ili raditi na detaljima, nema nam druge.”

Stiže Varaždin?

“To nam je jako bitna utakmica, jer je jako težak trenutak. Oni igraju jako dobar nogomet, rezultati to na njihovu žalost ne pokazuju, ali kad smo radili analizu utakmice s Rujevice, vidjeli smo da su igrali fantastično i u nekim segmentima bili čak dominantniji od Rijeke”, zaključio je Zekić. (G)



Tagovi

Zoran ZekićNK OsijekHNK RijekaRujevicaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti