Pixsell
Pixsell

Zekić: "Ne mogu se mijenjati, niti želim"; Toplak: "Kalik nije igrao jer psihički nije spreman za utakmice"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.08.22. | 08:48

Slaven Belupo i Gorica otvorili su 6. kolo HNL-a.

Slaven Belupo učvrstio je drugu poziciju na prvenstvenoj ljestvici svladavši Goricu u Koprivnici s 2:1. Gorica je dominirala kroz cijelu utakmicu, do prednosti je stigla u ranoj fazi dvoboja, stvorila pregršt prilika, a Farmaceuti su do trijumfa stigli preokretom u periodu od 79. do 83. minute.

"Gorica je puno bolje ušla u utakmicu. Mi smo bili nervozni, igrali smo nepovezano, kasnili smo u duele. Kretanje nam je bilo jako loše. U karijeri sam pobijedio jako malo ovakvih utakmica. Rekli su mi dečki da ne budem previše kritičan jer smo u zadnjih godinu dana odigrali jako puno odličnih utakmica, s puno šansi, a nismo pobijedili. Danas smo pobijedili na karakter. Pokidali su se na terenu. Čestitam im. Napravio sam rano svih pet zamjena, nismo izgledali dobro. Ali zamjene su urodile plodom i donijele nam preokret. Nismo bili pravi danas, ali izdržali smo sve nalete gorice i vratili smo se. Prvi put sam osjetio pravi poticaj s tribina. Izgledali smo kao momčad. Dignuli su nas i dali nam snage", rekao je nakon utakmice Zoran Zekić.

U Slavenovoj momčad je puno mladih igrača koji su pobjedu proslavili sada već tradicionalnom pjesmom "Reci Zeka, samo reci..."

"Mnogi od njih su tek došli, mladi su, a reagirali su odlično. Možda ja imam prevelika očekivanja od njih. Možda bih trebao biti blaži prema njima. Iako, ako budem blaži, neće im to puno pomoći. Trebamo biti iskreni. Neke ta iskrenost zabavlja, ali što ću ja. Ne mogu sebe mijenjati, niti želim".

Trener gostiju Samir Toplak bio je razočaran zbog gubitka bodova nakon dobre igre...

"Nevjerojatan poraz, 79 minuta rapsodije, kontrole igre, stvaranje šansi, možda i najboljih 79 minuta od kada sam ja u klubu. Maksimalno smo kontrolirali utakmicu. Zakazala je samo realizacija. U 10. minuti smo već mogli voditi s 3:0. Da smo zabili za 2:0, Slaven se ne bi vratio. No, domaćini su iskoristili svoje šanse i na kraju zasluženo pobijedili. Pršir je otpao, kao i Jovičić, nije bilo predviđeno da Suok odigra svih 90 minuta. Sve nas je to malo poremetilo. Napravili smo pogreške koje su nas skupo koštale. Nakon primljenog gola uvukla se panika među igrače i primili smo odmah drugi. Jako mi teško pada ovaj poraz, a znam da će igračima pasti još i teže. Sad ih moram psihološko vratiti. U subotu ćemo odraditi regeneracijski trening, u nedjelju dečki imaju slobodno i od ponedjeljka krećemo u novu borbu. Ne smijemo kukati, dogodilo se to što se dogodilo", rekao je nakon dvoboja Toplak.

U kadru Bikova nije bio Anthony Kalik koji je, kako smo jučer objavili, odlučio bojkotirati treninge iz protesta što Gorica ne pristaje na ponudu Hajduka, a klub ga je suspendirao i ozbiljno razmišlja prijaviti Hajduk zbog kršenja pravilnika FIFA-e.

"Kalik nije konkurirao za momčad jer je klub tako odlučio, nije psihički spreman za utakmice", rekao je Toplak.

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik, 18.30

Dinamo – Osijek, 21.05

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Slaven BelupoHNK GoricaHrvatska nogometna ligaHNLZoran ZekićAnthony KalikSamir Toplak

Ostale Vijesti