Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Slaven Belupo zadržao drugo mjesto nakon sjajnog preokreta u Koprivnici (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 19.08.22. | 21:56

Slaven Belupo bio je na konopcima, Gorica na pragu pobjede, a onda je Zoran Zekić napravio pet zamjena...

Gorica je imala sve. Vodstvo od 1:0 iz rane faze utakmice, pregršt propuštenih zicera, a Slavena nije bilo nigdje. A onda je Zoran Zekić na odmoru napravio tri zamjene, u 61. minuti posljednje dvije koje su mu u razmaku od 78. do 83. minute donijela preokret i učvršćivanje drugog mjesta na prvenstvenoj ljestvici. Iako su Bikovi bili bolji 75 minuta utakmice, posljednjih 15 presudilo je u korist Farmaceuta...

Gorica je furiozno otvorila utakmicu, povela je već u četvrtoj minuti, nakon što je Jurica Pršir izveo slobodan udarac, a najbolje se u kaznenom prostoru domaćina našao Momčilo Raspopović koji svojom slabijom, lijevom nogom matira Antuna Markovića za vodstvo Gorice.

Posebno inspiriran u tim trenucima bio je Toni Fruk, koji je prvo izbacio čuvara na lijevoj strani i pucao kraj gola, a potom je izbacio dvojicu igrača, sjurio se sam na Markovića ali je ovaj put pucao – preko gola.

Nakon početnog pritiska Gorice, Slaven Belupo je uspio smiriti razjarene Bikove. U narednom periodu vidjeli smo po jednu polupriliku s obje strane, Caio Cruz probao je glavom, a Josip Mihalić udarcem s distance. Ravno u Ivana Banića.

Što je utakmica više odmicala to su Farmaceuti postajali nervozniji i žešći te je Ante Čuljak iz Zagreba Taylisu i Novaku Tepšiću pokazao žute kartone zbog grubih starova. Do kraja poluvremena vidjeli smo po jednu polupriliku s obje strane, a Gorica je, unatoč vodstvu, mogla žaliti jer na odmor nije otišla s uvjerljivijom prednosti. 

Nezadovoljan igrom svojih izabranika Zoran Zekić je na odmoru ostavio tri igrača u svlačionici – Marka Marinu, Mihalića i Arba Manaja, a ušli su Ivan Krstanović, Mateo Kocijan i Filip Hlevnjak.

Međutim, promjene nisu urodile plodom. Gorica je ponovila početak utakmice 'samo' što ovaj put nije zabila. Nizali su gosti prilike pred vratima Markovića. Marveil Ndockyt je iz blizine pucao kraj gola, opalio je potom Matuš Vojtko s lijeve strane, no Marković sjajnom reakcijom ponovno čuva svoja vrata, a onda su Goričani ponovno izigrali Farmaceute, ali je Joey Suk iz neposredne blizine umjesto u mrežu loptom pogodio prečku.

Zoran Zekić bio je rezigniran. U 61. je napravio je napravio posljednje dvije zamjene. Uveo je Fanima i Marka Žuljevića, a izvadio Arbera Hoxhu i Novaka Tepšića.

Ako prve tri Zekićeve promjene nisu urodile plodom, iduće dvije definitivno jesu. Krenuli su Farmaceuti pritiskati, Zoran Kvržić poslao je loptu na drugu stativu, a Ante Crnac bio je prekratak. Samir Toplak prvu je zamjenu napravio u 71. nakon što se ozlijedio Pršir, a potom je krenuo Slavenov uragan. Farmaceuti su zabili nakon prilično bizarne situacije u petercu Gorice. Fanimo je pucao iz okreta, Banić obranio, igrao se 'fliper', a onda je iz blizine, drugo kolo u nizu, zabio mladi Crnac.

Pet minuta kasnije, Slaven Belupo zabio je za konačni preokret! Ponovno je veliki dio posla napravio sjajni Fanimo, predriblao je čuvara, ubacio za Marka Žuljevića, još jednog jokera s klupe, koji efektno petom pogađa za pobjedu.

Golove s utakmice pronađite OVDJE.

Slaven Belupo se sada okreće gostovanju kod Lokomotive, a Gorica će drugu pobjedu u sezoni pokušati ostvariti protiv Istre 1961 u Velikoj Gorici.

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Stadion: Ivan Kušek Apaš, Koprivnica

Gledatelja: 500

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb), Pomoćni suci: Luka Pajić i Anto Marić, VAR: Mario Zebec (Varaždin), AVAR: Robi Kezele (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Raspopović (4., as Pršir), 1:1 Crnac (78.), 2:1 Žuljević (83., Fanimo)

Žuti kartoni: Tepšić 30., Talys 36., Krstanović 65., Kocijan 69., Fanimo 86. (Slaven Belupo) / Suk 64. (Gorica)

Slaven Belupo: Marković – Kvržić, Božić, Tepšić (od 61. Žuljević, Talys – Marina (od 46. Hlevnjak), Jambor – Crnac, Mihalić (od 46. Kocian), Hoxha (od 61. Fanimo) – Manaj (od 46. Krstanović)

Gorica: Banić – Raspopović, Jovičić, Krizmanić, Vojtko – Pršir (od 71. Skrbin), Suk – Ndockyt (od 80. Wallace), Golubickas (od 88. Julardžija), Fruk – Caio Cruz (od 81. A.M. Jurić)

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik, 18.30

Dinamo – Osijek, 21.05

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05


 *Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Slaven BelupoHNK GoricaHrvatska nogometna ligaHNLZoran ZekićSamir Toplak

Ostale Vijesti