Zbog sigurnosnih razloga Borussia Dortmund premjestila utakmicu protiv Hajduka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 15:11

Bijeli idući utorak love povijesni plasman u polufinale juniorske Lige prvaka.

Hajdukovi juniori u utorak 14. ožujka love povijesni plasman u polufinale Lige prvaka. Protivnik Bijelih je Borussia Dortmund koja je četvrtfinalni dvoboj trebala ugostiti u svojem Fussballpark BVB Hohenbuschei stadionu u Dortmundu, no, dvoboj je, zbog sigurnosnih razloga premješten u obližnji Oberhausen. A te 'sigurnosne razloge' prouzročile su najave o dolasku velikog broja navijača Hajduka iz dijaspore, ali i Hrvatske.

S obzirom na to da će ovo, na neki način, biti prvo Hajdukovo proljetno euro-gostovanje nakon četvrtfinala Lige prvaka 1995., ne čudi veliki interes ljubitelja bijele boje za ovu utakmicu...

Stadion u Dortmundovom kampu je kapaciteta 1.000 gledatelja, a Oberhausenov Niederrheinstadion može primiti više od 21 tisuću gledatelja, što bi trebalo biti dovoljno za sve navijače Žuto-crnih i Bijelih koji žele pomoći svojoj momčadi da izbore plasman u polufinale juniorske Lige prvaka.

Na spomenutom Niederrheinstadionu se, između ostalih, odigrala utakmica između U21 reprezentacija Hrvatske i Srbije i Crne Gore 27. svibnja 2004. na U21 Euru. SiCG je na kraju slavila s 3:2, a golove za U21 reprezentaciju Hrvatske zabili su Eduardo da Silva i Niko Kranjčar.

A što se pak juniorske momčadi Hajduka tiče, u utakmici u Oberhausenu neće nastupiti novopečeni prvotimac Luka Vušković koji je zbog crvenog kartona protiv Šahtara u osmini finala Lige prvaka zaradio crveni karton. UEFA ga je prvo kaznila s tri utakmice neigranja, no nakon Hajdukove žalbe, kazna mu je smanjena na dvije utakmice suspenzije.

Vušković je već propustio dvoboj protiv Manchester Cityja, te bi, prema tome, trebao biti dostupan u polufinalu ako Hajduk idući utorak svlada Borussiju Dortmund u zapadnonjemačkom gradu.

Preostali parovi četvrtfinala juniorske Lige prvaka su Sporting - Liverpool, AZ Alkmaar - Real Madrid i Milan - Atletico Madrid. (nr)


Tagovi

HajdukHajduk Split U19Hajduk junioriJuniorska Liga prvakaBorussia Dortmund

Ostale Vijesti