Reuters
Reuters

Zbog nedostatka centarfora, u vrhu napada protiv Dinama kreće - 'Princ Charles'? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.09.22. | 09:43

Milan je svladao Sampdoriju unatoč igri s igračem manje cijelo drugo poluvrijeme.

Rossoneri su sinoć svladali Sampdoriju u Genovi s 2:1 i zadržali drugo mjesto uz jednaki broj bodova i nešto lošiju gol-razliku od vodećeg Napolija.

Milanu nije bilo lagano stići do četvrte prvenstvene pobjede, pogotovo jer su gosti cijelo drugo poluvrijeme morali igrati s igračem manje, nakon što je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Rafael Leao dobio isključujući žuti karton.

Pobjedu Rossonerima donio je neuništivi Olivier Giroud pogotkom iz kaznenog udarca u 66. minuti

"Jako slatka pobjeda jer smo do nje došli teškom mukom. Nakon odličnog prvog poluvremena, u kojem smo mogli zabiti još pogodaka, u nastavku smo zbog igrača manje morali pobijediti na 'mišiće'. Ovdje su i Juventus i Lazio remizirali. Meč nije bio lagan. Ostvarili smo svoje taktičke ciljeve i upisali zasluženu pobjedu", rekao je nakon utakmice strateg Rossonera Stefano Pioli, a onda se osvrnuo i na crveni karton svojem najboljem igraču Leau koji će morati propustiti derbi s Napolijem.

"Kada god napadač čuva loptu, a branič se baci na njega, napadač dobije žuti karton. Ok, što je tu je. Protiv Napolija idući vikend (derbi prvog i drugog, op.a.), priliku će dobiti netko drugi. Zadovoljan sam s De Ketelaereom. Osim što je zabio, bio je jako opasan. Tonali je također bio odličan".

Podsjetimo, Pioli je još prije utakmice protiv Sampdorije ostao na tek jednom centralnom napadaču. Nakon Zlatana Ibrahimovića, Ante Rebića i Marka Lazetića, iz kadra je zbog ozljede otpao i Divock Origi.

"Iza nas je naporan tjedan s dvije utakmice, a pred nama još opasniji. S mislima smo na Dinamu i Ligi prvaka. Na Rebića neću moći računati ni protiv Dinama ni Napolija. Za Origija se nadam da ćemo ga osposobiti do idućeg vikenda i derbija s Napolijem".

Prema tome, u srijedu na San Siru Pioli će imati na raspolaganju samo Oliviera Girouda kao klasičnog centarfora, a kao moguća alternativa u samom vrhu napada, u ulozi 'lažne devetke' mogao bi zaigrati mladi belgijski ofenzivni veznjak Charles De Ketelaere, koji je ovog ljeta stigao iz Club Bruggea za 32 milijuna eura, a kojeg su novinari Gazzette prozvali - 'Princ Chalres'.

Mogući sastavi Milana protiv Dinama:

(4-2-3-1)

(4-3-3)

Serie A, 6. kolo

Subota, 10. rujna

Napoli – Spezia 1:0

Inter – Torino 1:0

Sampdoria – Milan 1:2

Nedjelja, 11. rujna

Atalanta – Cremonese 12.30

Bologna – Fiorentina 15.00

Lecce – Monza 15.00

Sassuolo – Udinese 15.00

Lazio – Hellas Verona 18.00

Juventus – Salernitana 20.45

Ponedjeljak, 12. rujna

Empoli – Roma 20.45



Tagovi

Serie AMilanStefano PioliRafael LeaoLiga prvakaDinamo ZagrebGNK DinamoAnte Rebić

Ostale Vijesti