REUTERS/Alexandros Avramidis
REUTERS/Alexandros Avramidis

Završena i Konferencijska liga: Vitesse tjera Tottenham na pobjedu protiv Rennesa, Union ostao kratak za europsko proljeće (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.12.21. | 22:09

Ostaje nam još jedna utakmica, Tottenham i Rennes će igrati kasnije zbog proboja koronavirusa u redove Spursa

Simultano s utakmicama Europske lige, odigran je i drugi dio posljednjeg kola one Konferencijske. S izuzetkom utakmice u Londonu gdje su se trebali sastati Tottenham i Rennes ali je susret odgođen zbog proboja koronavirusa u svlačionicu Plavih, ispratili smo sedam utakmica i zabilježili tko ide dalje.

U skupini E, Feyenoord je neopterećno igrao protiv Maccabi Haife jer su oba tima bila sigurna u svoju poziciju. Nizozemci su bili sigurno prvi, dok su gosti iz Izraela moralo čekati eventualni kiks Uniona u Berlinu protiv Slavije. Da kalkulacije ne budu tema razgovora na poluvremenu se pobrinuo Dessers u 38. minuti. Feyenoord je cijelo prvo poluvrijeme bio bolji na svom De Kuipu pa je ovaj rezultat i bio zaslužen.

Union i Slavia su pak igrali za veliki ulog. Pobjednik ovog susreta ide dalje u nokaut, s time da je Česima pasao remi jer su u utakmicu ušli s jednim bodom više. Slavia je tu prednost anulirala početkom drugog poluvremena. Strijelac Ivan Schrantz,

Union nije ostao dužan, već su deset minuta kasnije vratili sve na početak i prolongirali nadu da će proći dalje. Strijelac Kruse, premda mu je tko od gostojućih igrača definitivno pomogao "skrenuvši" loptu u mrežu. Tako je utakmica i završila, Slavia ide dalje, a Union čeka priliku iduće sezone. Naravno, ako se kvalificira za Europu.

Union Berlin - Slavia Prag 1:1

Feyenoord - Maccabi Haifa 2:1

U skupini F, Kopenhagen je ušao u susret sa Slovanom potpuno neopterećen jer su sigurno prvi, dok su Slovaci tražili šansu i iznenađenje kako bi eventualno šokirali PAOK i preskočili ih u ovoj borbi. Na kraju su Danci slavili s 2:0, a PAOK je rutinirano došao do troboda protiv Lincoln Red Impsa, predstavnika iz Sjeverne Irske. Dalje idu Danci i Grci, Slovan nije uspio preokrenuti situaciju u svoju korist.

Kopenhagen - Slovan 2:0

PAOK - Lincoln Red Imps 2:0

Skupina G ostaje otvorena. Dok čekamo datum odigravanja odgođene utakmice Spursa i Rennesa, bacili smo pogled na  sraz Vitessea i Mure. Na žalost po Engleze, Slovenci nisu iznenadili. Vitesse je već na poluvremenu imao 3:0, što je bilo i dovoljno za konačno slavlje. Vitesse sad privremeno preuzima drugu poziciju i čeka Tottenham koji mora pobijediti misli li dalje. Rennes ostaje prvi, a Mura se ovim porazom oprašta od Europe za ovu sezonu.

Tottenham - Rennes odgođeno

Vitesse - Mura 3:1

Za kraj, tu je i skupina H. U njoj je prava borba bila ona za prva dva mjesta,. Basel je na svom stadionu kao prvoplasirani dočekao Qarabag koji je baš kao i Švicarci, u susret ušao s 11 bodova. Iako bi im i remi pasao zbog boljeg međusobnog omjera, Basel je rano postigao pogodak i tako riješio pitanje pobjednika skupine. Na kraju su podebljali svoju prednost na konačnih 3:0.

Omonia i Kairat su odigrali mršavu utakmicu bez golova, no njen epilog ionako nije bio važan jer su im pozicije, premda su mogle biti zamijenjene, ostale ispod crte koja vodi dalje. Za njih je europska sezona završena.




Tagovi

Konferencijska ligaFeyenoordSlavia PragUnion Berlin

Ostale Vijesti