Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Žaperova ozljeda Hajdukovu pobjedu u reviji promašaja bacila u drugi plan

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 08:53

Hajdukovu veznjaku stradalo je koljeno, još se čeka koliko će morati pauzirati

Hajduk je na kraju s 2-0 prošao kroz Kranjčevićevu svladavši Rudeš u utakmici u kojoj se još jednom pokazalo koliko ovisi o Marku Livaji koji je uspio probiti bunker domaćina u drugom dijelu

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+).

Pošteno su se se ispromašivali Splićani, moglo je biti tri-četiri razlike već u prvom dijelu, ali moralo se čekati do starta drugog kada je Anthony Kalik pronašao Livaju za vodstvo. Činilo se da će utakmica u mirne vode što se tiče Hajduka, ali domaćin je imao dvije situacije za poravnanje rezultata, umalo su Splićani bili kažnjeni, jer Ivan Lučić sjajno je obranio Vanji Vukmanoviću, dok je u nadoknadi Vinko Petković pogodio vratnicu da bi onda Leon Dajaku postavio konačni rezultat.

Međutim, pobjeda je ostala u drugom planu zbog, čini se, teške ozljede Mihaela Žapera koji se vratio nako preboljene Gripe. Stradalo mu je koljeno, prve prognoze po riječima trenera Mislava Karoglana nisu izgledale dobro, a sada se samo čeka kad će službeni Hajduk objaviti koliko će Osječanin kojega su platili milijun eura za pohod na titulu, morati pauzirati.

Veliki je to peh za veznjaka Splićana koji je donio stabilnost u igru Karoglanove momčadi, izgubiti ga an koji mjesec u ovako važnom trenutku bilo bi zaista šteta i veliki hendikep, premda je dokazano da se pobjeđivati može i bez njega.

Dobra vijest je da se vratio Livaja koji je također nezgodno pao na zglob, nadaju se navijači Bijelih da nije ništa strašno, te da će Marko biti spreman za nastavak prvenstva, jer još jedan susret nema Nikole Kalinića.

Ostaju upisani bodovi, Hajduk drži priključak za Rijekom koja u idućem kolu dočekuje Dinamo, dok su Bijeli u Varaždinu što se smatra lakšom utakmicom za produženje pobjedičkog niza koji se priželjkuje do Derbija na Poljudu.

Ovako ostaje čekati što će liječnička služba reći o Žaperovu koljenu i pripremati se za sljedeće gostovanje.



Tagovi

HajdukMihael ŽaperNK RudešMarko LivajaMislav KaroglanHrvatska nogometna ligaozljeda

Ostale Vijesti