Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Žaper zabio za pobjednički oproštaj Osijeka od Gradskog vrta (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 15.05.22. | 18:29

Na oproštaju od svojih navijača Bijelo-plavi su bili bolji od Lokomotive pogotkom Mihaela Žapera

Osijek se pobjedom oprostio od Gradskog vrta za ovu sezonu. I to prilično dobrom partijom protiv Lokomotive koju su igrači Nenada Bjelice riješili golom Žapera u 26. minuti te tako i formalno ispunili uvjet osvajanja barem jednog boda koji je ovu generaciju prometnuo u kreatore druge najuspješnije sezone u povijesti Osijeka dugoj 75 godina.

 Gradski vrt bio je fino ispunjen a Bjelica je dočekan pljeskom zapadne tribine što sugerira da trener ima podršku navijačkih struktura u permanentnoj razmjeni mišljenja s upravom kluba. No, to će epilog ionako imati u prvim danima odmora na koji igrači Osijeka kreću sljedećeg vikenda, nakon utakmice s Goricom. Osim Bjelice, pljesak je dobio i Laszlo Kleinheisler kojeg je Kohorta odabrala za najboljeg igrača sezone te mu uručila pripadajući trofej.

 Što se same utakmice tiče, bila je to apsolutna dominacija Osijeka u prvome dijelu. Od samog početka su nametnuli svoju igru, uzeli posjed i krenuli svim snagama prema Nevistiću.

 Proslaviti se mogao Fućak koji je bio prilično aktivan. Tražio je taj prvi gol za Osijek, imao je nekoliko ozbiljnih prilika, ali nije uspio dočekati. Prvo je namjestio zicer za Caktaša koji tuče glavom ali vratar Lokomotive je na mjestu. Potom nije uspio završiti akciju u kojoj ga je nesebično poslužio Fiolić, ali kasnije je sudac pokazao da je Fiolić bio u zaleđu kada ga je Lončar poslužio dodavanjem s preko 40 metara. Na koncu, Fućak je najbolju priliku propustio kada je iskoristio grešku Solde, izašao sam pred Nevistića kojeg je mogao pitati gdje da mu puca. Odabrao je udarac uz desnu stativu pa promašio.

 Nakon još jednog pokušaja Fiolića, Osijek je stigao u zasluženo vodstvo. Bila je to akcija vjerojatno kreirana u bilježnici Nina Bule. Dakle, udarac iz kuta izveo je Lovrić, Jurčević iz prve ubacio u peterac gdje je na pravom mjestu Mihael Žaper za svoj peti ovosezonski gol u dresu Osijeka.

S druge strane, Lokomotiva nije napravila ništa vrijedno pažnje u prvom poluvremenu. Tek pokušaj Kulenovića iz daljine nije nešto s čim bi se Čabraja mogao zadovoljiti. Očito su dečki s Kajzerice, pogotovo ta njihova zadnja linija, mislima već na odmoru… Do odlaska na pauzu, još je Lovrić probao svoj dalekometni udarac.

 U nastavku je Lokomotiva mogla do izjednačenja ali Aliyu nije bio baš najspretniji u završnici. No, bilo je dosta nervoze jer je u osam minuta sudac Strukan svirao četiri prekršaja i pri tome podijelio tri žuta kartona. Fiolić je odigao odličnu utakmicu protiv Lokomotive. Blizu golu bio je nakon sat vremena igre kada je silovitim udarcem pogodio gredu nakon dodavanja Ivušića.

 Ipak, Lokomotiva je mogla do izjednačenja preko mladog Stojkovića i Kulenovića, ali Ivušić je bio siguran… Do kraja utakmice svjedočili smo i jednom debiju s obzirom na to da je u 86. minuti Fiolić svoje mjesto prepustio Diegu Barri, Španjolcu koji je koncem siječnja stigao u Osijek.

 Osijek - Lokomotiva 1-0 (1-0)

 Stadion: Gradski vrt

 Sudac: Duje Strukan (Split)

 Žuti kartoni: Brlek, Jurčević (Osijek); Kulenović, Cokaj, Vranjković, Kačavenda, Soldo (Lokomotiva)

 Strijelci: 1-0 Žaper (26. as. Jurčević)

 

OSIJEK (4-2-3-1): Ivušić – Bartolec, Škorić (od 80. Bralić), Lončar, Jurčević – Žaper, Brlek – Fiolić (od 86. Barri), Caktaš (od 66. Mance), Lovrić (od 66. Hiroš) – Fućak (od 66. Kleinheisler)

 LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić – Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević – Marić, Cokaj – Aliyu, Vasilj (od 46. Stojković), Kačavenda – Kulenović

 

1. HNL, 35. kolo:

Petak, 13. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Gorica, 0:2

Subota, 14. svibnja

Slaven Belupo – Rijeka 2:2

Hajduk - Istra 1961 3:1

Nedjelja, 15. svibnja

Osijek - Lokomotiva, 1:0

Šibenik - Dinamo, 19.05


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

NK OsijekLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti