Foto: Action Images
Foto: Action Images

Zapata uz Pašalićevu pomoć heroj povratka protiv Ajaxa, Redsi se i dalje muče (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.10.20. | 22:45

Utakmica u Bergamu nije razočarala.

Prema očekivanjima, utakmica Atalante i Ajaxa u drugom kolu Lige prvaka nije razočarala. Na stadionu Atleti d'Azzurri, domaćin se uspio vratiti nakon dva gola zaostatka u prvom poluvremenu i uzeti bod konačnim rezultatom 2:0. Heroj povratka talijanske momčadi bio je dvostruki strijelac Duvan Zapata pri čemu je sudjelovao i Mario Pašalić, ali - krenimo redom.

Nešto sporiji i oprezniji početak razbio je nizozemski velikan koji je u 30. minuti šokirao domaćina. Dušan Tadiće je uspješno realizirao jedanaesterac koji je izborio Lassina Traore u 30. minuti utakmice.

Samo osam minuta kasnije novi šok za 'bergamasce'. Ovog puta Traore je uzeo stvar sam u svoje ruke te na jedvite jade ugurao loptu u mrežu, u padu iz neposredne blizine.

Pogledajte gol Tadića OVDJE

Pogledajte gol Traorea OVDJE

Ipak, svima je odavno dobro poznato da momčad Gian Piera Gasperinija nikada ne odustaje, a to su sada na svom "štitu" osjetili i Kopljanici koji su u samo šest minuta prosuli dvostruko vodstvo.

Prvo je Zapata zabio u 54. minuti nakon sjajne asistencije, odnosno centaršuta iz okreta, Alejandra Gomeza. Kolumbijac je bio uvjerljivo najviši u skoku i glavom poentira za smanjenje zaostatka za Nizozemcima.

Nisu se stigli dobro ni oporaviti, a Zapata po drugi put ulazi na listu strijelaca. Ovog puta gol je zabio nogom, iz kontre, a u prostor ga je proigrao hrvatski reprezentativac Mario Pašalić koji je odigrao cijelu utakmicu.

Golove Zapate pogledajte OVDJE i OVDJE

U istoj skupini, Liverpool se ponovno namučio, ovog puta protiv (nominalno) slabijeg protivnika od Ajaxa. Nakon minimalne pobjede prošlog tjedna, danas su upisali nešto uvjerljiviju i to na Anfieldu protiv Midtyjllanda.

Rezultat je bio 2:0, a strijelci su bili Diogo Jota i Mo Salah iz penala u sudačkoj nadoknadi.

Gol Jote pogledajte OVDJE


Tagovi

Mario PašalićDiogo JotaDuvan ZapataDušan TadićAndre Onana

Ostale Vijesti