REUTERS/Umit Bektas
REUTERS/Umit Bektas

Zanimljiva odluka: Treći najskuplji Talijan ide na U21 Euro umjesto na završnicu Lige nacija

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 15:35

Mancini je kolegi prepustio nekoliko jakih imena.

Roberto Mancini ranije danas objavio je popis Azzurra za finalni turnir Lige nacija, a ono što je odmah postalo uočljivo je činjenica da na njemu nisu dvije mlade zvijezde. No, izbornik mlade talijanske reprezentacije Paolo Nicolato objavio je popis od 28 igrača koji konkuriraju za nastup na nadolazeće U21 Euru u Rumunjskoj i Gruziji, a na njemu su Sandro Tonali i Giorgio Scalvini!

To znači da će Talijani s vrlo visokim ambicijama krenuti put Rumunjske, točnije Cluj-Napoce, gdje će igrati u grupi protiv Francuske, Norveške i Švicarske. Pored Tonalija i Scalvinija, na popisu se nalaze još neka etabliranija imena poput Moisea Keana i Destinyja Udogieja.

Tonali je u aktualnoj sezoni bio centralna figura veznog reda Milana, a u 48 utakmica za Rossonere zabio je dva gola i upisao 10 asistencija. Zanimljivo, za mladu reprezentaciju zadnji je puta igrao 2021. godine, što jasno znači da Italija s visokim ambicijama ide na Euro, željna polufinala koje bi im donijelo plasman na Olimpijske igre. Od posljednjeg nastupa u mladoj vrsti, Tonali je izrastao u standardnog člana seniorske reprezentacije, za koju već ima 14 nastupa. Vrijednost mu je 50 milijuna eura, po čemu je treći najskuplji Talijan, odmah iza Barelle i Bastonija, što je samo dodatan pokazatelj kakvog je kapitalca Roberto Mancini prepustio svojem kolegi.

Što se Giorgija Scalvinija tiče, ovaj stoper rođen je u prosincu 2003. godine, a već je stup obrane Atalante za koju je ove sezone odigrao 34 utakmice, zabivši dva pogotka. Vrijednost na Transfermarktu već mu je narasla na 30 milijuna eura, a za seniore Italije zaigrao je četiri puta.

Na popisu mlade talijanske reprezentacije nalaze se sljedećih 28 igrača:

Vratari: Marco Carnesecchi (Cremonese), Alessandro Sorrentino (Monza), Stefano Turati (Frosinone)

Obrambeni: Andrea Cambiaso (Bologna), Giorgio Cittadini (Modena), Matteo Lovato (Salernitana), Caleb Okoli (Atalanta), Fabiano Parisi (Empoli), Niccolò Pierozzi (Reggina), Lorenzo Pirola (Salernitana), Giacomo Quagliata (Cremonese), Giorgio Scalvini (Atalanta), Destiny Iyenoma Udogie (Udinese), Alessandro Zanoli (Sampdoria)

Veznjaci: Edoardo Bove (Roma), Giovanni Fabbian (Reggina), Jacopo Fazzini (Empoli), Fabio Miretti (Juventus), Samuele Ricci (Torino), Nicolò Rovella (Monza), Sandro Tonali (Milan)

Napadači: Nicolò Cambiaghi (Empoli), Matteo Cancellieri (Lazio), Lorenzo Colombo (Lecce), Moise Bioty Kean (Juventus), Samuele Mulattieri (Frosinone), Gaetano Pio Oristanio (Volendam), Pietro Pellegri (Torino) (I.M.)



Tagovi

Sandro TonaliEuro U21Europsko prvenstvo u nogometu U21Talijanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti