REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Mancinijevih 23: Azzurri čekaju petoricu igrača Intera

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 11:35

Talijani u polufinalu igraju protiv Španjolaca u četvrtak 15. lipnja

U roku koji je objavila UEFA, u ponedjeljak u ponoć, izbornik talijanske nogometne reprezentacije Roberto Mancini službeno je objavio popis od 23 igrača koji će sudjelovati na Final Fouru Lige nacija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Italija će se u svom drugom uzastopnom nastupu na turniru sučeliti sa Španjolskom (četvrtak, 15. lipnja u Enschedeu), tražeći revanš nakon nokauta na San Siru 2021. i prije svega prolaz za finale (nedjelja, 18. lipnja, u Rotterdamu).

U usporedbi s grupom igrača koja je jučer navečer stigla do Forte Villagea Santa Margherita di Pula (Cagliari), mjesta kampa za predtreninge otvorenog za njihove obitelji, Mancini je odlučio dati mjesta za petoricu Interovih igrača angažiranih u Ligi prvaka. Finale u Istanbulu u subotu Nerazzurri igraju protiv Manchester Cityja: braniči Acerbi, Bastoni, Darmian i Dimarco, kao i Barella od veznih igrača.

Tako je nakon odustajanja Pessine i Berardija, koji su se već jučer poslijepodne vratili kući jer su bili ozlijeđeni, izbornik odlučio odustati od Baschirotta, Buongiorna, Florenzija, Gattija, Locatellija i Zaccagnija, koji će ovih dana ipak ostati s momčadi, a zatim biti slobodni nakon pripremne utakmice protiv Cagliari Primavere (petak ujutro). Tada će se skupina od 23 otpustiti do nedjelje popodne kad je zakazano okupljanje u Covercianu, a u srijedu se leti za Nizozemsku, prema Enschedeu.

Azzurri za FF Lige nacija:

Vratari: Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain), Alex Meret (Napoli), Guglielmo Vicario (Empoli);

Branič: Francesco Acerbi (Inter), Alessandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Matteo Darmian (Inter), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Inter), Leonardo Spinazzola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta);

Veznjaci: Nicolò Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Davide Frattesi (Sassuolo), Jorginho (Arsenal), Lorenzo Pellegrini (Roma), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Nicolò Zaniolo (Galatasaray);

Napadači: Federico Chiesa (Juventus), Wilfried Gnonto (Leeds), Ciro Immobile (Lazio), Giacomo Raspadori (Napulj), Mateo Retegui (Tigre).

(G)


Tagovi

Roberto ManciniTalijanska nogometna reprezentacijaFinal Four Lige nacija 2023Liga nacijaInter

Ostale Vijesti