Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Zajec nije došao do Barišićeve lože, Sjever imao poruku za Hanžela i Partizan!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.03.24. | 21:40

Ton atmosferi davali su navijači sa Sjevera koji su od prve minute silovito krenuli, ali nije manjkalo zanimljivosti niti po ložama

Osjetio se dašak Europe u Maksimiru. Barem prema prilazima stadionu koji su bili zakrčeni gotovo dva sata prije prvog zvižduka glavnog suca. Obližnji kafići radili su punom parom, kolone navijača sa šalovima oko vrata išli su prema stadionu Dinama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uvertira u utakmicu krenula je večer prije kada je Maksimir bio pod okupacijom policijskih snaga koji nisu ništa prepuštali slučaju. Svako malo su policijske patrole kružile oko stadiona, kao i one navijačke… Naletjeli smo na desetke skupina navijača Dinama kako "čuvaju" Maksimir od eventualnih neželjenih gostiju a i svoju reputaciju.


Međutim, niti značaj utakmice koja nudi Dinamu plasman među osam najboljih u Konferencijskoj ligi nije napunio stadion. Kasno poslijepodne ostalo je ulaznica za južnu tribinu. Naravno, gostujućih navijača niti za lijek ali zato su novinari iz Soluna imali solidan broj svojih predstavnika. Desetak predstavnika medija pronašlo je svoje mjesto u press loži stadiona Maksimir.

“Tu se ništa nije promijenilo godinama”, otelo se kolegi koji je ovdje bio prije 14 godina kada je Dinamo imao u rukama prolaz u europsko proljeće a koji je zaustavio Grk Salpingidis u 60. minuti dvoboja i utišao više od trideset tisuća navijača na hladnom Maksimiru.

"Samo što smo ostali bez jedne tribine", odgovorili smo jer je Grka zanimalo zašto nikoga nema na tribini Istok.

U ložama svoja su mjesta pronašli razni uglednici. Primijetili smo jaku delegaciju HNS-a na čelu s predsjednikom Kustićem koji je stigao na utakmicu u društvu Stipe Pletikose, Ivice Olića i Luke Milanovića.

U onoj predsjedničkoj loži, a kako je Germanijak prvi javio, trebalo je sjediti sva tri kandidata za funkciju predsjednika Dinama. Dakle, Otto Barić koji je izgubio predizbore od Velimira Zajeca odnosno Mirko Barišić koji je u nedjeljno finale ušao bez kvalifikacija ali uz pomoć svojih ljudi iz Izvršnog odbora. U drugom redu bio je i Nikola Hanžel za kojeg krugovi oko Maksimira sugeriraju da ima velikih ambicija, ali da je trenutno uključio "stand by" opciju i gurnuo u prvi plan aktualnog predsjednika.

Karlovčanin je dobio i premijerno skandiaranje Sjevera koje je pratilo poruku: "Oroši, za koga ti navijaš?". Riječ je dakako o Denisu Orošiju, novom članu Skupštine iz kvote Izvršnog odbora, navodno Hanželovu štićeniku, a za koga kuloari tvrde da je zapravo navijač Partizana. Klub iz Beograda, a čiji navijači njeguju prijateljske odnose s onim PAOK-ovim, spomenut je i u skandiranju maksimirskog Sjevera.

Međutim, kada je utakmica počela, Zajeca nije bilo u Barišićevoj loži. Čini se kako je Zeko ipak odlučio gledati utakmicu s nekog drugog mjesta... A onda je Bruno Petković odlučio uzeti stvari u svoje ruke i Maksimir je eksplodirao.

Odmah nakon gola BBB su razvili transparent "Nedjelja u podne", simbolično najavljujući svoj dolazak na Skupštinu kluba.



Tagovi

GNK DinamoKonferencijska ligaPAOK

Ostale Vijesti