Zadar i službeno odustao od natjecanja u 3.HNL

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 19:20

Nekadašnji prvoligaš se godinama pokušavao spasiti od propadanja, ali su u konačnici samo odgađali neodgodivo.

NK Zadar s.d.d. je već duže vrijeme u financijskim problemima i lagano tone prema gašenju klubu, doslovno čekajući stečajni postupak kao zadnji čavao na lijesu. Nekadašnji stabilni prvoligaš i klub koji je stvorio mnoge reprezentativce praktički više ne postoji.

U međuvremenu je osnovan novi klub na istoj adresi, HNK Zadar, u koji je prebačena omladinska škola, kako bi djeca mogla nastaviti s treninzima bez konstantnog utega financijskih problema koji visi nad glavom starog kluba.

Danas je „umirući“ klub i službeno najavio odustajanje od natjecanja u 3. HNL jer na Stanovima više ne postoji seniorska momčad, a njihovo priopćenje objavljujemo u cijelosti.

„NK Zadar s.d.d. se već šest mjeseci nalazi u stanju blokiranih računa zbog aktiviranih ovrha na FINA-i u približnom iznosu 2.700.000,00 kuna, uz mogućnost aktiviranja dodatnih koje zbrojeno iznose 1.000.000,00 kuna. Grad Zadar se kao najveći dioničar jasno očitovao kako više neće financirati klub u budućnosti niti ga logistički podupirati. Također, ni ostali dioničari nisu pokazali interes za financiranjem kluba nakon održane Skupštine NK Zadar s.d.d. u ožujku 2020., na kojoj su jasno upoznati s financijskim stanjem“.

„Klub nema dovoljan broj igrača za natjecanje u prethodno spomenutim ligama, a pored toga, do 4. kolovoza mora uplatiti dospjele obveze HNS 'NS-u Split' u iznosu 8.800,00 kuna za što ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu prijeti suspenzija“.

„Prijeti i druga mogućnost suspenzije po Odluci Disciplinske komisije HNS-a od 04.06.2020. prema kojoj će seniorska momčad biti kažnjena oduzimanjem jednog boda za svaku odigranu utakmice te bi u konačnici klub bio suspendiran u prosincu ukoliko ne plati 60.000,00 kuna, odnosno protekom roka od šest mjeseci od dana donošenja navedene Odluke“.

„Uzimajući u obzir sve navedeno, NK-u Zadar s.d.d. je u tako teškom financijskom stanju onemogućeno normalno i održivo funkcioniranje, stoga ostaje samo konstatirati činjenicu kako se klub u idućoj sezoni 2020/21 neće natjecati u Trećoj HNL-jug u seniorskoj konkuranciji, niti u natjecanjima 1.NL 'NS Split' za mlađe dobne uzraste“, stoji u priopćenju kluba.

Financijski problemi NK Zadra kulminirali su 2015. godine kad su zbog njih izbačeni iz Prve HNL iako su ostanak izborili na terenu. Od tad se klub pokušavao spasiti, no očito je sve bilo uzaludno i samo su odgađali neodgodivo.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Dino Stanin/Pixsell)

 


Tagovi

NK ZadarHNK Zadar

Ostale Vijesti