Reuters
Reuters

Za obje momčadi ovo je posljednja prilika za 'spas' sezone (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.03.23. | 08:01

Dok će Perišić sigurno startati u početnoj postavi Tottenhama, Ante Rebić vjerojatno kreće s klupe za pričuve.

Uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka na Totttenhamovom stadionu u Londonu oba takmaca dočekuju u velikim problemima. Obje momčadi upisale su poraz u posljednjem prvenstvenom kolu, Tottenham je izgubio kod Wolverhamptona s 0:1, a Milan kod Fiorentine s 1:2.

Prije toga, Spursi su senzacionalno ispali od drugoligaša Sheffield Uniteda u FA kupu te je lonodnski klub u poslejdnjih šest utakmica u svim natjecanjima upisao čak četiri poraza, između ostalog i onaj u prvoj utakmici osmine finala od Milana na San Siru.

Što se, pak, Rossonera tiče, oni su nakon sedam utakmica bez pobjede, i četiri poraza u nizu, napokon uhvatili zalet te su zabilježili četiri pobjede bez primljenog gola, između ostalog i protiv Tottenhama na San Siru golom Brahima Diaza u ranoj fazi utakmice čime su ostvarili minimalnu prednost pred uzvrat u Lonodnu.

Ovo je ujedno i posljednja nada za obje momčadi da ostanu u igri za ovosezonski trofej. Tottenham je u engleskim kupovima ispao od Nottingham Foresta (Liga kup) i Sheffield Uniteda (FA kup), a u prvenstvu ima i 18 bodova manje od vodećeg Arsenala. Milan je, pak, iz Coppe Italije ispao od Torina, Inter je slavio u Superkupu, a u Serie A imaju, kao i Tottenham, 18 bodova manje od lidera Napolija.

Na klupu Tottenhama (po drugi put) vraća se Antonio Conte nakon što se neko vrijeme oporavljao od operacije žućnog mjehura. Posljednja utakmica koju je vodio bila je upravo protiv Milana na San Siru...

„Još se nisam potpuno oporavio, ali sam OK. Dobro se osjećam, imam puno energije, a nju ću pokušati usmjeriti na moje igrače. Ovo je za nas jako važna utakmica. Želio sam se vratiti nakon utakmice protiv Sheffield Uniteda (0:1 poraz u FA kupu), ali su me doktori zaustavili i naredili mi da još malo pričekam. Moram ih respektirati jer su bili jako zabrinuti nakon utakmice protiv Milana. No, vratio sam se i nakon nedjeljnog treninga imam jako puno energije“, rekao je Conte.

Antonio Conte danas neće moći računati na Ryana Sesegnona, Huga Llorisa, Yvesa Bissoumu, Rodriga Bentancura, kojih već dugo nema na terenu, a za ovu utakmicu na raspolaganju neće imati suspendiranog Erica Diera (tri žuta kartona), dok se na teren vraća Pierre-Emile Hojbjerg koji je odradio tu suspenziju.

Milan pak traži četvrtfinale, prvo nakon 2012. Za Stefana Piolia svakako je dobra stvar potpuni povratak Rafaela Leaa, Rade Krunića i Mikea Maignana od ozljeda, a večeras neće moći računati na Sergina Desta, Yacinea Adlija, Tiemouea Bakayoka i 41-godišnjeg Zlatana Ibrahimovića.

Dok se u prvih 11 Tottenhama očekuje Ivan Perišić, za Antu Rebića, koji je krenuo od prve minute u porazu od Fiorentine, predviđa se povratak na klupu za pričuve.

Moguće postave

Tottenham (3-4-3)

Milan (3-4-3)



Tagovi

Liga prvakaTottenhamMilanIvan PerišićAnte RebićAntonio ConteStefano Pioli

Ostale Vijesti