Reuters
Reuters

Milan ranim golom slomio jalove Spurse, nastupili Perišić i Rebić

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 22:43

Rani pogodak Brahima Diaza riješio je susret između Milana i Tottenhama na San Siru.

Milan u London nosi vrijednu prednost od 1:0 iz prve utakmice nakon što je golom Brahima Diaza u 7. minuti susreta slomio Tottenham koji je danas odigrano jednu prilično jalovu utakmicu bez praktički i jedne ozbiljnije šanse prema suparničkom golu.

Ivan Perišić odigrao je svih 90 minuta za spurse, uklopio se u sivilo svoje momčadi iako je pred kraj utakmice spriječio Milanov drugi pogodak. Na suprotnoj strani Ante Rebić ušao je u 91. i odigrao do kraja sudačke nadoknade.

Utakmica je počela obećavajuće za neutralne gledatelje i posebno Milanove. Theo Hernandez je pucao Forster je obranio, na loptu je naletio Brahim Diaz, Forster je opet obranio, ali je iz trećeg pokušaja, svojeg drugog, Diaz uspio zabiti. Milan je poveo u ranoj fazi utakmice.

Milan je imao nešto bolji posjed lopte u prvom dijelu, kontrolirao je utakmicu, a obrana Rossonera u potpunosti je neutralizirala napade Spursa. Najveća šansa Tottenhama zapravo ni nije bila šansa, budući da je Kaneovoj gredi pred kraj prvog dijela prethodilo zaleđe, tako da se gol svakako ne bi računao.

Na samom početku nastavka Romero je grubo startao na Tonalija, srećom po Tonalija bez težih posljedicama a srećom po Romera samo sa žutim kartonom. Prvi dio drugog dijela bio je preslika većine prvog poluvremena. Igralo se bez konkretnih šansi, a obrane su bile neprobojne.

Na San Siru je mirovalo sve do 78. kada je Milan trebao zabiti drugi pogodak. Charles De Ketelaere ostao je sam na petercu gostiju, pucao glavom, ali je Perišić u zadnji tren skrenuo loptu i Milan je umjesto gola dobio korner. U nastavku akcije Leao je centrirao, a Thiaw glavom pucao kraj gola. Probao je još i Messias, ali je obrana Tottenhama bila prisutna. Spursi su opasno živjeli u tom dijelu utakmice, ali su se uspjeli nekako ‘izvući’ i ostati u igri barem za bodom.

Tek u samoj završnici dvoboja Tottenham je nešto krenuo pokušavati, ali bilo je prekasno. Milan je napravio veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.

Tottenham se okreće gradskom derbiju, a Milan susjednogradskom budući da gostuje kod Berslusconijeve i Giallijjanijeve Monze.

Milan - Tottenham 1:0

Strijelci: 1:0 Diaz (7.)

Stadion: San Siro

Glavni sudac: Sandro Schärer (Švicarska)

Milan (3-4-3): Tatarusanu - Thiaw, Kalulu, Kjaer, - Salaemakers (od 77. Messias), Krunić, Tonali (od 86. Pobega), T. Hernandez - Diaz (od 77. De Ketelaere), Giroud, Leao (od 91. Rebić)

Tottenham (3-5-2-1): Forster - Romero, Dier, Lenglet (od 81. Davies) - Emerson, Skipp, Sarr, Perišić - Kulusevski (od 70. Richarlison), Son (od 81. Danjuma)- Kane


Tagovi

Liga prvakaMilanTottenham

Ostale Vijesti