REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Xavi: „Sudac ne razumije igru“; Enrique: „Čekamo da se gospodin Mbappe oglasi“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.04.24. | 09:43

PSG je slavio u Barceloni s 4-1 i izborio polufinale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Iako je Barcelona imala prendost od 3-2 iz prve utakmice, u uzvratu je prva povela i kontrolirala tijek dvoboja, PSG je nakon isključenja Arauja u 29. preuzeo konce igre. Do poluvremena je izjednačio (Dembele), a u drugom dijelu i dokrajčio Katalonce golovima Vitinhe i Mbappea (dvaput). Neposredno nakon gola za 1-2, iz igre je zbog prigovora isključen i trener Barcelone Xavi Hernandez zbog prigovora.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Barca će pokušati opet. Odigrali smo jako dobru sezonu Lige prvaka i iduće godine ćemo pokušati ponovno. S 10 igrača je jako teško igrati s PSG-om. Šteta što nam je čitav posao ove sezone završio ovako samo zbog jedne odluke. Volio bih da sam mogao protiv Luisa Enriquea igrati 11 na 11", rekao je nakon utakmice Xavi i dodao:

"Dok smo bili ravnopravni, bila je to sasvim druga utakmica. Bili smo odlično organizirani u igri 11 na 11. Rekao sam sucu da je donio jako lošu odluku kad je isključio Arauja. Rekao sam mu da ne razumije igru. Bila je to katastrofa. Ne volim pričati o sucima, ali ta nas je odluka dotukla."

Naravno, potpuno drukčijeg raspoloženja bio je trener PSG-a Luis Enrique:

"Sjajno smo počeli utakmicu. Znali smo da će ovo biti susret s puno golova i bili smo spremni na to da primimo koji gol. Nisu nam se ni približili, ali im je spektakularna akcija Yamala donijela gol. Igrali smo dobro cijelu utakmicu, a suđenje neću komentirati".

Ipak, novinare je zanimala sudbina dvostrukog strijelca PSG-a, Kyliana Mbappea koji bi na kraju sezone, prema špekulacijama, trebao napustiti Park prinčeva.

"Ostaje li Mbappé u klubu? Svi čekamo da se gospodin Kylian Mbappé oglasi, a onda će svi uključeni dati svoja mišljenja. Moram ostati miran dok svi kažu svoje. Kao da smo u sudnici, a ja sam samo jedan od svjedoka koji čeka svjedočenje", rekao je španjolski stručnjak.

Preostala dva sudionika polufinala saznat ćemo večeras.



Tagovi

Liga prvakaPSGLuis EnriqueKylian MbappéXavi HernandezBarcelona

Ostale Vijesti