Reuters
Reuters

U 'finalu prije finala' jedan Hrvat kreće od prve minute, a dvojica čekaju na klupi za pričuve

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.04.24. | 08:01

Danas nas očekuje uzvratni susret spektakularnog okršaja između Manchester Cityja i Real Madrida.

Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja na Santiago Bernabeuu (3-3) bila je jedna od najspektakularnijih utakmica novijeg doba. Na utakmici smo vidjeli dva preokreta, sigurno četiri od pet spektakularnih golova te prvijenac Joška Gvardiola u Cityjevom dresu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovo je četvrti put u posljednjih pet sezona da se ove dvije momčadi nalaze u nokaut fazi natjecanja. U prethodna tri navrata Manchester City slavio je dvaput, a Real Madrid, u polufinalu pretprošle sezone, jednom.

Zapravo, jedina utakmica između ova dva suparnika koja nije bila neizvjesna, bio je uzvratni polufinalni susret u prošloj sezoni. Nakon 1-1 u prvoj madridskoj utakmici, Manchester City odigrao je najbolju utakmicu sezone i slavio s 4-0.

Navijači Građana nadaju se istom scenariju i večeras. Prvi dvoboj bio je prilično izjednačen, spektakularan. Mogao je prevagnuti na obje strane, a završio je s možda i najpoštenijih 3-3.

Manchester City je u posljednje četiri utakmice zabio impresivnih 16 utakmica (četiri po dvoboju), sve tri od četiri utakmice završile su s oba daju 6+, a jedna s oba daju 5+. Impresivna napadačka igra Gvardioline momčadi garancija je još jedne efikasne utakmice, unatoč visokom ulogu. Igrači europskog prvaka ovaj dvoboj dočekuju u još boljem raspoloženju budući da su iskoristili kikseve Arsenala i Liverpoola te preuzeli vrh Premier lige. Danas žele izbaciti glavnog konkurenta za naslov prvaka Europe i zadržati svoju ulogu najbolje momčadi današnjice.

Manchester City nije izgubio 24 utakmice, a na svojem terenu ne zna za poraz 41 utakmicu te danas mogu izjednačiti rekord iz 2021. kada su u Manchesteru ostali neporaženi 42 utakmice.

Iako su Phil Foden, Kevin De Bruyne i Johns Stones imali blagih problema s ozljedama, danas se svi očekuju u udarnom sastavu. Ovakva utakmica se ne prošušta. Joško Gvardiol, koji je zabio u posljednje dvije utakmice za Građane, krenut će na lijevoj strani obrane, a Mateo Kovačić, koji je također zabio u 5-1 pobjedi nad Lutonom, očekuje se na klupi za pričuve.

Real Madrid s druge strane suvereno maršira prvenstvom Španjolske. Serija Real Madrida bez poraza nije kao Manchesterova, ali je i dalje impersivna. Madriđani nisu izgubili već 15 utakmica, puno su ležerniji u domaćem prvenstvu od Građana i puni motiva dočekuju ovaj teški dvoboj. Za razliku od kolege na klupi Manchester Cityja, Ancelotti ima većih problema s izostancima. Izuzev Thibauta Courtoisa i Davida Alabe, koji će propustiti ostatak sezone, danas nema ni Aureliana Tcouhamenija koji odrađuje suspenziju žutih kartona.

No, dobra vijest za Ancelottija je povratak Edera MIlitaa, koji još možda nije spreman za cijelu utakmicu, ali svakako može pomoći, posebno ako će trebati učvrstiti obran u završnoj fazi utakmice. Luka Modrić bit će dio kadra, ali teško da ga možemo očekivati u udarnih 11.

Mogući sastavi

Manchester City (4-3-3)


Real Madrid (4-3-3)




Tagovi

Real MadridManchester CityLiga prvaka

Ostale Vijesti